25 juni 2021 | 2 min.

Victoria’s Secret’s eerste Full Assortment winkel in Nederland op Koningsplein in Amsterdam

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund de winkelunit op Koningsplein 2 in Amsterdam opgeleverd aan Amarla. De unit van ruim 1.400 m2 is verdeeld over de begane grond, eerste en tweede etage. Op de begane grond opent Amarla de eerste Victoria’s Secret’s Full Assortment winkel in Nederland. De opening van de winkel op de prachtige high street locatie Koningsplein 2 in Amsterdam is gepland in het najaar van 2021.

Koningsplein Amsterdam Victoria's Secret ASR Dutch Prime Retail Fund

Koningsplein, artist's impression

“Victoria’s Secret is een iconisch merk en de historische gebouwen van Koningsplein zijn een iconische locatie in het hart van Amsterdam. Het is de perfecte match.” zegt Carlos Radulovitch, CEO at Amarla.

Edwin van de Woestijne, fund director van het ASR Dutch Prime Retail Fund: “Met Victoria’s Secret halen we wederom een wereldberoemd en geliefd merk naar Amsterdam. De unieke ligging en uitstraling van ons monumentale winkelpand passen uitstekend bij de allure van dit merk. De samenwerking met Amarla ervaren wij als zeer prettig.”

Koningsplein

Het ASR Dutch Prime Retail Fund is eigenaar van de 6 historische gebouwen aan het Koningsplein gelegen tussen de Herengracht en het Singel. De monumentale panden dateren deels uit de 19e eeuw en waren voor de herontwikkeling in gebruik als winkel- en kantoorruimte. De gebouwen zijn na historisch onderzoek met aandacht voor detail gerenoveerd en aangepast aan een nieuwe bestemming. Bijzonder is dat onder de gebouwen een grote kelder is gemaakt ten behoeve van een supermarkt. De renovatie aan de Herengrachtzijde werd enige jaren geleden afgerond. Daar opende Arket, een formule van H&M, haar eerste Nederlandse winkel.

a.s.r. real estate heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de herontwikkeling en transformeert de gebouwen naar ruim 5.500 m2 winkelruimte en 26 appartementen. Top Vastgoed is door a.s.r. real estate ingeschakeld als ontwikkelaar. Het projectmanagement is ondergebracht bij FiMek estate. Architect is Rappange & Partners architecten. CBRE assisteert bij de verhuur.