03 maart 2021 | 2 min.

The Sting opent Seven Sisters-winkel in gloednieuw pand in Amsterdam

The Sting opent op de Nieuwendijk 188-190 in Amsterdam een winkel van ruim 1.400 m² met de nieuwe formule Seven Sisters. Hier kan op afspraak gewinkeld worden. a.s.r. real estate sloot hiervoor namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een overeenkomst met The Sting. Het pand is geheel vernieuwd nadat het oude winkelpand met de grond gelijk is gemaakt.

Nico Spinhoven, asset manager Retail bij a.s.r. real estate: “Het oude pand voldeed niet meer aan de huidige eisen voor een goed winkelpand. Met nieuwbouw konden we de juiste indeling en hoogte realiseren en tegelijk een duurzaam gebouw neerzetten dat weer generaties lang mee kan gaan. We zijn trots op dit pand waarin The Sting een prachtige winkel heeft gemaakt.”

Nieuwendijk 188 190 Amsterdam

Seven Sisters aan de Nieuwendijk 188-190 in Amsterdam

Karakteristiek winkelpand

Het nieuwe gebouw is ontworpen door Rijnboutt. De gevel van het karakteristieke winkelpand trekt de aandacht vanwege het golvende glas en natuursteen. Tegelijkertijd past dit expressieve pand naadloos in de gevelrij en in de historische context van de Amsterdamse binnenstad. De achterzijde van het pand kreeg een gevel met rode bakstenen en groene beplanting. Samen met de gras- en sedumdaken ontstaat zo ook aan de achterzijde een aangenaam verblijfsklimaat: hittestress wordt tegengegaan en de beplanting draagt bij aan de biodiversiteit in de binnenstad.

Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs heeft a.s.r. real estate begeleid bij deze transactie, Gijs Bessem van KroesePaternotte trad op namens The Sting. De herontwikkeling van het gebouw is begeleid door Top Vastgoed en FiMek estate