20 januari 2022 | 2 min.

Start verhuur 22 exclusieve appartementen in monumentaal pand Koningsplein 10

In hartje Amsterdam zijn, in opdracht van het ASR Dutch Prime Retail Fund, negen prachtige monumentale panden aan het Koningsplein gerenoveerd tot indrukwekkende winkelruimten en luxe appartementen. De verhuur van de 22 exclusieve appartementen op Koningsplein 10 start eind januari.

De 22 unieke huurappartementen aan Koningsplein 10 zijn ingepast in een eeuwenoud pand. Bij de renovatie koesterden experts het authentieke karakter en de kwaliteiten. Alleen het nodige werd gerestaureerd en verder is vooral hedendaags wooncomfort en luxe toegevoegd. Het resultaat is dat geen indeling hetzelfde is.

De karaktervolle appartementen zijn 40 tot 180 m² groot. Imposante raampartijen, veelal hoge plafonds en vaak een fijne buitenruimte bepalen de sfeer. De afwerking van de keuken en badkamer is luxe, precies zoals je in dit segment mag verwachten. De huurprijzen lopen uiteen van € 1.500 tot € 4.000,- per maand. De verhuur wordt verzorgd door de Amsterdamse Maatschappij. Meer informatie en beelden vind je op www.superprimerentals-amsterdam.com.

Amsterdam, Koningsplein 10 ai appartement

Artist Impression appartement Koningsplein 10

Koningsplein
Het ASR Dutch Prime Retail Fund is eigenaar van de 9 historische gebouwen aan het Koningsplein gelegen tussen de Herengracht en het Singel. De monumentale panden dateren deels uit de 19e eeuw en waren voor de herontwikkeling in gebruik als winkel- en kantoorruimte. De gebouwen zijn na historisch onderzoek met aandacht voor detail gerenoveerd en aangepast aan een nieuwe bestemming.

Boven de winkels werden woningen gerealiseerd. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte in de gebouwen optimaal benut en draagt het bij aan de leefbaarheid van de binnenstad van Amsterdam. Bijzonder is dat onder de gebouwen een grote kelder is gemaakt waar een Albert Heijn supermarkt gevestigd is. De renovatie aan de Herengrachtzijde werd enige jaren geleden afgerond. Daar opende Arket, een formule van H&M, haar eerste Nederlandse winkel. Aan de kant van het Singel opende Victoria’s Secret op Koningsplein 2 in het najaar van 2021 haar eerste full assortment winkel in Nederland.