27 mei 2022 | 2 min.

Start bouw Plesman Plaza in Amsterdam

Na de verkoop door Flow Development en AVC aan a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Core Residential Fund en Rochdale in oktober 2021, is de start bouw van het grootschalige woonproject Plesman Plaza vorige weekop feestelijke wijze van start gegaan.

Onder begeleiding van de ‘bekendste accordeonist van het Thorbeckeplein’ is de eerste heipaal, die speciaal voor deze gelegenheid door de lokale jeugd was gekleurd met handtekeningen, in de grond gezakt. Hiermee is officieel gestart met de bouw van maar liefst 382 betaalbare huurappartementen en 1130 m² VVO aan voorzieningen, verdeeld over drie woontorens en twee woongebouwen.

Partijen zijn verheugd om met de kwalitatieve, duurzame en grotendeels betaalbare woningen in het middenhuursegment van Plesman Plaza een directe bijdrage te kunnen leveren aan het structurele woningtekort in Amsterdam. Het is gelukt om een diverse woningmix te creëren waar ontzettend veel vraag naar is. Plesman Plaza is gunstig gelegen in de Staalmanpleinbuurt, direct naast Metrostation Heemstedestraat en om de hoek bij het bruisende Hoofddorpplein.

Duurzaamheid en woonkwaliteit

Plesman Plaza kent een hoog niveau van duurzaamheid. Zo is elke woontoren voorzien van zonnepanelen, wordt een EPC van 0.20 behaald en worden de woningen aangesloten op stadswarmte. Voor het project zijn Flow Development en AVC een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde architectenbureau MVSA. Partijen hebben in het ontwerp veel aandacht besteed aan de woonkwaliteit van Plesman Plaza. Zo krijgen alle appartementen verdiepingshoge raampartijen die zorgen voor aanzienlijke hoeveelheden daglicht in de woningen. Daarnaast is bijna ieder appartement voorzien van een buitenruimte in de vorm van een loggia of balkon. Het dek boven de parkeergarage wordt voorzien van verschillende recreatiezones voor de bewoners. De grote open ruimte op de begane grond van de hoogste woontoren wordt een moderne huiskamer voor de bewoners.

Plesman Plaza ASR DCRF

Artist's impression Plesman Plaza