28 maart 2022 | 2 min.

Shell plaatst snellaadplaatsen bij winkelcentra ASR Dutch Prime Retail Fund

Shell gaat in samenwerking met a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Prime Retail Fund, Shell Recharge snellaadplaatsen installeren bij winkelcentra. Gestart wordt met de winkelcentra Castellum in Houten, Hoge Vucht in Breda en Leidschenveen in Den Haag. Hiermee willen Shell en a.s.r. real estate elektrisch autorijden nog aantrekkelijker en eenvoudiger maken voor de klant. De stroom die uit de laadpalen komt is 100 procent groen.

Zowel Shell als a.s.r. real estate geven met deze samenwerking invulling aan hun ambities op het gebied van duurzaamheid. Het installeren van elektrische laadpalen buiten de eigen tankstations is een groeiend segment voor Shell in Nederland.

Het ASR Dutch Prime Retail Fund wil winkelcentrumbezoekers gemak bieden en een actieve bijdrage leveren aan de energietransitie door elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Een bezoeker aan het winkelcentrum doet boodschappen en ondertussen wordt de auto opgeladen. Dat scheelt tijd en zorgt ervoor dat elektrisch rijden steeds gemakkelijker en aantrekkelijker wordt.

De eerste laadpalen worden geplaatst in 2022 en naar verwachting zijn alle 40 laadplaatsen uitgerold in 2023. Beide partijen hebben de ambitie om de samenwerking in de toekomst verder uit te breiden en meer locaties te voorzien van laadpalen.

Jeanine Bakx (Shell) Edwin Van De Woestijne (ASR Dutch Prime Retail Fund

Edwin van de Woestijne,  ASR Dutch Prime Retail Fund en Jeanine Bakx, Shell