01 februari 2022 | 2 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund genomineerd voor GRESB-BREEAM Award 2022

De duurzame portfolio van het ASR Dutch Mobility Office Fund is genomineerd voor de GRESB-BREEAM Award 2022 in de categorie Responsible Investment Small Portfolio. Het fonds dat investeert in duurzame kantoren vlak bij de grotere intercitystations in Nederland, ontving vorig jaar voor de gehele portfolio BREEAM-certificaten en vijf sterren in de GRESB-benchmark.

GRESB-BREEAM Award 2022
De BREEAM-Awards worden toegekend aan projecten die, naar de mening van de jury, de beste balans bieden tussen hoge prestaties, reproduceerbaarheid, innovatie en de mate waarin het verduurzamingsproject verder is gegaan dan wat normaal gesproken zou worden verwacht voor een soortgelijk project. De winnaars worden op 22 maart bekend gemaakt tijdens de BREEAM Summit 2022.

Kantoor Daalsesingel 51 in Utrecht
Het ASR Dutch Mobility Office Fund investeert continu in de duurzaamheid van de kantoren. Het kantoorgebouw aan de Daalsesingel 51 in Utrecht is een mooi voorbeeld. Dit kantoor van zo’n 8300 vierkante meter werd onlangs gerenoveerd en voorzien van een extra geïsoleerde gevel. Naast ledverlichting, speciale ramen en zonnepanelen kreeg het ook een mos-sedumdak. Dit dak houdt regenwater vast waardoor het niet meteen wegstroomt naar het riool. Daarbij voorkomt het dak hittestress. Want stenen gebouwen nemen veel warmte op en geven dat langzaam vrij. Hoe meer groen, hoe koeler. 

Bovenstaande aanpassingen brachten het gebouw naar een nog hoger niveau, waar het fijn werken en ontmoeten is, en van een Very Good- naar een Excellent-BREEAM-certificering.

Gehele portfolio BREEAM-gecertificeerd
De gehele kantorenportfolio van het ASR Dutch Mobility Office Fund is BREEAM-gecertificeerd. Deze certificaten geven inzicht met welke maatregelen de gebouwen nog verder kunnen verduurzamen. Het fonds streeft er naar om de gehele portfolio naar een BREEAM Excellent niveau te brengen.

Vijf-sterrenrating in GRESB-benchmark
Door de inzet op BREEAM-certificering, het verlagen van het energie- en waterverbruik en door het volledige inzicht in verbruikersdata behaalde het ASR Dutch Mobility Office Fund maar liefst 8 GRESB-punten meer ten opzichte van vorig jaar, wat resulteerde in een score van 92 punten op basis van 100 punten. Het kantorenfonds behoort met de vijf-sterrenrating tot de 20% best presterende GRESB-fondsen wereldwijd.