19 oktober 2022 | 2 min.

Boekenwinkel De Vries Van Stockum vestigt zich in De Passage in Den Haag

Boekenwinkel De Vries van Stockum opende officieel op 1 oktober jl. haar winkel op de Passage 11 in de oudste winkelpassage van Nederland. a.s.r. real estate sloot hiervoor namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige overeenkomst af met De Vries Van Stockum boeken. De winkel is verhuisd van het Spui naar een prominente plek in de Passage, waardoor er weer een boekenwinkel wordt toegevoegd aan het winkelaanbod. De winkel heeft een totale oppervlakte van circa 290 m2.

Jeltje de Vries, directeur van het familiebedrijf: “Toen ik hoorde dat dit pand vrij kwam, ging mijn hart wel even sneller kloppen. Hoewel ik fan ben van de uitdrukking ‘kakstrak’, vind ik dat die stijl het beste werkt als saus over een historische basis. Dat past ook bij onze identiteit. Beide winkels hebben een rijke geschiedenis van meer dan een eeuw. Maar ze gingen ook altijd met de tijd mee. We zijn ‘historisch innovatief’ als het ware. In onze winkel in Haarlem, die op meerdere ‘De 10 mooiste boekhandels van Nederland’-lijstjes staat, komt die identiteit altijd al fysiek tot uiting. In ons nieuwe winkelpand in Den Haag – in de oudste winkelpassage van Nederland en een heus Rijksmonument - kunnen we daar nu ook heerlijk mee aan de slag!”

De Passage
De Passage (12.000m2) is de oudste winkelpassage van Nederland en bevindt zich op een prominente locatie tussen de Spuistraat en de Hoogstraat in Den Haag. De winkelpassage focust zich op het midden tot hoog segment en heeft een mix van zelfstandige ondernemers en landelijke formules, versterkt met internationale winkelketens. De Passage is The Shopping Heritage van Nederland.

Van Stockum