16 april 2021 | 2 min.

Oplevering eerste fase Sniepkwartier in Diemen aan ASR Dutch Core Residential Fund

In Diemen heeft Bot Bouw op woensdag 14 april de eerste 38 woningen van het project Sniepkwartier opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Gisteren vond de overdracht van de woningen plaats aan de huurders. Naast aannemer Bot Bouw zijn betrokken partijen bij Sniepkwartier onder andere ontwikkelaar DID Vastgoedontwikkeling en architectenbureau M3H.

Sniepkwartier in Diemen bestaat uit twee appartementenblokken met in totaal 208 appartementen. 102 woningen en 87 parkeerplaatsen zijn afgenomen door het ASR Dutch Core Residential Fund en 106 woningen en 69 parkeerplaatsen door woningcorporatie De Alliantie. Het project bestaat daarmee uit een mix van vrije sector huurappartementen in het middenhuursegment en sociale huurappartementen. Naar verwachting wordt de tweede fase van het project begin 2022 opgeleverd aan het woningfonds van a.s.r. real estate.

Woningen Sniepkwartier ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Sniepkwartier in Diemen

Rustig en goed bereikbaar wonen

Sniepkwartier maakt deel uit van de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep aan de zuidkant van Diemen. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte en de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuin.

De woningen liggen dichtbij het centrum van Diemen, het Diemerbos en de A1. Daarnaast is het centrum van Amsterdam goed bereikbaar via tramlijn 19 die voor de deur stopt. Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen: van starters en gezinnen tot senioren.

Verhuur in het middenhuursegment

In de regio Amsterdam is een tekort aan betaalbare huurwoningen. Door de woningen in  het middenhuursegment te verhuren wil het ASR Dutch Core Residential Fund een positieve bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van woningen in Groot Amsterdam.