01 april 2021 | 2 min.

Oplevering eerste 49 woningen Cruquiuswerf aan ASR Dutch Core Residential Fund

In Amsterdam-Oost zijn op 24 maart de eerste 49 woningen van het woningproject Cruquiuswerf opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Cruquiuswerf ligt op het Cruquiuseiland in Amsterdam, een industrieel en waterrijk gebied dat in transformatie is naar een levendig woon-, werk- en verblijfsgebied. Donderdag 25 maart hebben de 49 huurders de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. In het najaar van 2021 worden de overige 73 woningen opgeleverd aan het woningfonds van a.s.r. real estate.

Aantrekkelijk, waterrijk gebied

Cruquiuseiland is een aantrekkelijke locatie binnen de ring van Amsterdam op slechts tien minuten fietsen van het centrum en wordt omringd door water. Hierdoor kunnen de nieuwe bewoners genieten van uitzicht op de kade en het water. Het gebied krijgt diverse winkels, horeca en creatieve bedrijvigheid die zorgen voor levendigheid in de wijk. De monumentale gebouwen, voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied, herinneren aan het industriële verleden van het eiland.

In het woningproject komen in totaal twaalf appartementengebouwen met zowel huur- als koopwoningen en enkele stadsvilla’s.

Cruquiuswerf Amsterdam ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Cruquiuswerf Amsterdam

Inzet op betaalbaarheid

Met het project Cruquiuswerf draagt het ASR Dutch Core Residential Fund bij aan de betaalbaarheid van de Amsterdamse woningmarkt. Zo zijn er van de 122 huurwoningen 25 zogenoemde friendswoningen en 25 woningen in het middenhuursegment. Bewoners die een sociale huurwoning achterlieten of die een voor de stad essentieel beroep hebben, krijgen voorrang in de toewijzing van de woningen.

De ontwikkelaar van Cruquiuswerf is AM en de aannemer is BAM. De moderne architectuur komt van KCAP en de verhuur werd verzorgd door Eefje Voogd en Van de Steege.