05 juli 2021 | 2 min.

Kelder Koningsplein 6 in Amsterdam opgeleverd aan Albert Heijn

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een winkelunit in de kelder van Koningsplein 6 in Amsterdam opgeleverd aan Albert Heijn. Onder de gebouwen aan het Koningsplein werd een kelder van 720 m2 gerealiseerd om de supermarkt van Albert Heijn te huisvesten.

Albert Heijn was al gevestigd aan het Koningsplein en wilde na de renovatie graag terugkeren. Het behoud van een supermarkt in het centrum van Amsterdam draagt bij aan een prettige woonomgeving en leefbaarheid van de binnenstad.

Om de kelder te realiseren werden de bovengelegen gebouwen tijdelijk op een stalen hulpconstructie gezet, waarna ze werden voorzien van een nieuwe fundering. De kelder is met roltrappen en liften toegankelijk vanaf het Koningsplein.

Entree Albert Heijn Koningsplein

Artist's impression kelder Koningsplein

Koningsplein

Het ASR Dutch Prime Retail Fund is eigenaar van de 6 historische gebouwen aan het Koningsplein gelegen tussen de Herengracht en het Singel. De monumentale panden dateren deels uit de 19e eeuw en waren voor de herontwikkeling in gebruik als winkel- en kantoorruimte. De gebouwen zijn na historisch onderzoek met aandacht voor detail gerenoveerd en aangepast aan een nieuwe bestemming. De renovatie aan de Herengrachtzijde werd enige jaren geleden afgerond. Daar opende Arket, een formule van H&M, haar eerste Nederlandse winkel. Op de hoek Koningsplein en het Singel opent Victoria’s Secret dit najaar haar eerste Full Assortment winkel in Nederland.

a.s.r. real estate heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de herontwikkeling en transformeert de gebouwen naar ruim 5.500 m2 winkelruimte en 26 appartementen. Top Vastgoed is door a.s.r. real estate ingeschakeld als ontwikkelaar. Het projectmanagement is ondergebracht bij FiMek estate. Architect is Rappange & Partners architecten. CBRE assisteert bij de verhuur.