02 februari 2021 | 2 min.

Kantoren ASR Dutch Mobility Office Fund voorzien van zonnepanelen

a.s.r. real estate plaatst op zes kantoren van het ASR Dutch Mobility Office Fund 770 zonnepanelen. Dit levert ongeveer 205.795 kWh per jaar aan energie op, vergelijkbaar met het energieverbruik van 74 huishoudens. In totaal liggen er eind 2021 op de kantoren van het fonds 1212 zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van lokaal opgewekte energie is één van de maatregelen in het continue proces om de kantorenportefeuille te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

De 770 zonnepanelen worden door samenwerkingspartner LENS geplaatst op de daken van de kantoren aan de Daalsesingel 51-71, Stationshal 13-15 (Laag Katreine) en Laan van Puntenburg 100 in Utrecht. In Eindhoven op het kantoor aan de Neckerspoel 22 en in Den Bosch op Stationsplein 50 en Stationsplein 41. Op kantoor Eempolis in Amersfoort liggen al sinds 2016 442 panelen op het dak. In totaal liggen er eind van dit jaar 1212 zonnepanelen op de kantoren van het ASR Dutch Mobility Office Fund.

De lokaal opgewekte energie wordt, voor zover mogelijk, gebruikt door het kantoor waarop de zonnepanelen liggen. In het geval van multi-tenant gebouwen worden de kosten en baten verrekend in de servicekosten. In het geval van single-tenant gebouwen worden, waar mogelijk, afspraken gemaakt met de huurder om de lokaal opgewekte energie af te nemen.

Duurzaamheidsdoelstellingen ASR Dutch Mobility Office Fund

Het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van zonne-energie draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van a.s.r. real estate en het ASR Dutch Mobility Office Fund. a.s.r. real estate werkt aan duurzame en toekomstbestendige portefeuilles en heeft de ambitie om zo veel mogelijk gebruik te maken van energie die op locatie is opgewekt. Op woningen en supermarkten zijn de afgelopen jaren door a.s.r. real estate meer dan 9.000 zonnepanelen gelegd. Samen met de panelen op kantoren staat de teller nu op 10.219 zonnepanelen.