11 juli 2018 | 1 min.

Italiaanse verzekeraar treedt toe tot ASR Dutch Mobility Office Fund

Een Italiaanse verzekeraar is per 1 juli toegetreden als participant in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De investering bedraagt circa € 30 miljoen. Hiermee komt het totaal extern geplaatste kapitaal van het kantorenfonds van a.s.r. real estate op circa € 180 miljoen.

Met de toetreding van deze Italiaanse verzekeraar versterkt het ASR Dutch Mobility Office Fund fonds zijn internationale investeerdersbasis. De overige deelnemers in het fonds zijn: a.s.r., Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, een andere Aziatische institutionele belegger en Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘We zijn erg blij met de toetreding van deze gerenommeerde Italiaanse partij in ons kantorenfonds. Deze en de recente toetreding van de Aziatische participanten toont aan dat de kantorenportefeuille van het ASR Dutch Mobility Fund internationaal gewaardeerd wordt. Onze strategie om ons alleen te richten op kantoren in de buurt van mobiliteitsknooppunten, werpt zijn vruchten af. Het nieuwe kapitaal stelt ons in de gelegenheid om nieuwe acquisities te financieren.’

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor a.s.r. real estate.