24 juni 2024 | 3 min.

Henkel kiest voor Wonderwoods Utrecht als nieuw hoofdkantoor

Wonderwoods, de iconische groene kantoortoren in het hart van Utrecht, verwelkomt Henkel als nieuwe huurder. Henkel, wereldleider in consumentenproducten en kleefstoffen, zal zijn intrek nemen op de vierde verdieping in The Boutique Offices van Wonderwoods. Het bedrijf huurt een kantoorruimte van ruim 2.500 vierkante meter om zijn Nederlandse sales en marketingteams een inspirerende werkplek te bieden. De groene kantoortoren wordt door ontwikkelaar G&S& gerealiseerd en is eigendom van het ASR Dutch Mobility Office Fund. Wonderwoods is onderdeel van het nieuwe centrumgebied Beurskwartier.

Het innovatieve karakter en de centrale ligging in Utrecht hebben een belangrijke rol gespeeld in de beslissing van Henkel om in Wonderwoods het nieuwe kantoor te vestigen. “Wij zijn trots Henkel te mogen verwelkomen in Wonderwoods", aldus Dennis van de Ven, directeur van G&S&, ontwikkelaar van Wonderwoods. “Hun keuze voor ons groene gebouw is een bevestiging van ons streven naar een duurzame toekomst en inspirerende kantoorruimtes aan te bieden. ”The Boutique Offices in de toren van MVSA Architects zijn verdeeld over elf verdiepingen (570 m² tot 3.200 m²) en zijn BREEAM Excellent gecertificeerd. Wonderwoods is namens de European Property Awards uitgeroepen tot best Mixed-Use project van Nederland.

Het nieuwe kantoor van Henkel in Wonderwoods zal niet alleen een moderne en comfortabele werkomgeving bieden voor medewerkers, maar is ook ontworpen met het oog op duurzaamheid, energie-efficiëntie en een gezonde en productieve werkomgeving. Met state-of-the-art faciliteiten en een inspirerende omgeving wordt het kantoor een broedplaats voor innovatie en creativiteit.

Nico Eyers, Head of Purchasing Henkel BeneFrance: ”Voor ons is het heel belangrijk onze medewerkers een werkplek te kunnen bieden met alle mogelijke faciliteiten die aansluiten bij de huidige noden rond smart working. Daarnaast was ook de duurzaamheid van onze nieuwe locatie ook een belangrijk criterium voor ons en we zijn dan ook blij dat we ook op dat vlak een unieke stek gevonden hebben waar ‘groen’ centraal staat, zowel qua omgeving als qua duurzaamheidsprestaties.”

Wonderwoods 13 Mei 2024 Milan Hofmans 15 Henkel

Ondertekening huurovereenkomst Henkel voor Wonderwoods (foto: Milan Hofmans)

Natuurlijke elementen
Wonderwoods heeft als doel om de stedelijke omgeving te verrijken met natuurlijke elementen. Het project, gelegen in het Beurskwartier van Utrecht, bestaat uit twee markante groene torens van 104 en 73 meter hoog met circa 1,5 hectare aan verticaal bos. Het wordt de blikvanger van de kop van het Beurskwartier.

Naast het groene omvat Wonderwoods ook een mix van woningen en kantoorruimtes. In totaal zullen er 167 koopwoningen, meer dan 252 huurwoningen en ruim 15.000 vierkante meter kantoorruime worden gerealiseerd. Het project wordt gebouwd door Bouwcombinatie Wonderwoods, een samenwerking tussen Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren, beide onderdeel van VolkerWessels.

G&S& en Henkel zijn in het commerciële proces in collegiale samenwerking bijgestaan door CBRE, JLL en BOLD real estate solutions. Juridisch advies is geleverd door Habraken Rutten Advocaten. a.s.r. real estate is in het huurproces geadviseerd door Van Gool Elburg.

Disclaimer

Dit is een publicitaire mededeling. Raadpleeg het prospectus van de genoemde fondsen voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bij de beslissing om in de gepromote fondsen te beleggen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van de gepromote fondsen, zoals beschreven in het prospectus van het betreffende fonds. Het prospectus en nadere informatie over de duurzaamheidsaspecten van de gepromote fondsen vind u hier: https://asrrealestate.nl/beleggingen.

a.s.r. real estate is beheerder van beleggingsinstellingen en is opgenomen in het register van de AFM.

Ga naar beleggingen