07 maart 2022 | 2 min.

Gasloze en energieneutrale woningen ASR Dutch Core Residential Fund genomineerd voor Your BREEAM award

Het ASR Dutch Core Residential Fund maakt met haar gasloze en energieneutrale woningen in Zeewolde kans op de Your BREEAM award, een jaarlijkse publieksprijs van BREEAM. Zeewolde is het eerste project dat het ASR Dutch Core Residential Fund BREEAM-NL In-Use Woningen heeft gecertificeerd en dat een excellent score ontving.

Your BREEAM-award
Dit jaar opende BREEAM de ‘Your BREEAM’ award. Er zijn 15 innovatieve internationale projecten, waaronder Braamberg 32, 34 en 36 in Zeewolde, geselecteerd. Slechts één project kan de ‘Your BREEAM’-award 2022 mee naar huis nemen. Deze beslissing ligt bij het publiek. Stem jij mee?

Stemmen kan tot 14 maart.

Zeewolde: gasloos en energieneutraal wonen in Nederland
Het ASR Dutch Core Residential Fund, ontwikkelaar Sustay en aannemer Schutte Bouw hebben bij de bouw in 2018 de ambitie uitgesproken om drie woningen volledig gasloos en energieneutraal te bouwen. Het project diende als model dat op grotere schaal en op andere plekken in Nederland gebouwd kan worden. De woningen zijn gerealiseerd zonder extra kosten ten opzichte van de reguliere woningen in de wijk en zijn hiermee een voorbeeld voor de Nederlandse woningmarkt.

De belangrijkste doorgevoerde aanpassingen zijn: 18 zonnepanelen, hoge isolatiegraad, elektrische (bij)verwarming, CO2 gestuurde warmteterugwinunit en warmteterugwinning uit douchewater.

Portefeuille 100% BREEAM-NL In-Use Woningen gecertificeerd
Voor het ASR Dutch Core Residential Fund is bouwen aan een duurzame portefeuille één van de belangrijkste strategische doelstellingen. Eind 2021 heeft het ASR Dutch Core Residential Fund haar volledige woningportefeuille BREEAM-NL In-Use Woningen gecertificeerd. In totaal gaat het om bijna 5.000 woningen. Hiermee is het ASR Dutch Core Residential Fund het eerste Nederlandse woningfonds dat haar portefeuille 100% gecertificeerd heeft met het BREEAM-keurmerk voor woningen.