24 november 2020 | 2 min.

Fondsen a.s.r. real estate beloond met vijf sterren in GRESB-benchmark

De sectorfondsen van a.s.r. real estate zijn in 2020 door GRESB beoordeeld op hun duurzaamheidsprestaties. Het ASR Dutch Core Residential Fund en het ASR Dutch Mobility Office Fund zijn beloond met vijf sterren, het maximaal aantal sterren. Hiermee behoren het woning- en het kantorenfonds van a.s.r. real estate tot de 20% best presterende GRESB-fondsen wereldwijd. Het ASR Dutch Prime Retail Fund is net als de andere fondsen gestegen en kreeg dit jaar vier sterren. De resultaten bevestigen de continue inzet op het gebied van duurzaamheid.

De afgelopen jaren heeft a.s.r. real estate zich ingezet om de fondsen verder te verduurzamen. Zo heeft het ASR Dutch Core Residential Fund sinds 2015 meer dan 1.000 woningen verduurzaamd. Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft het afgelopen jaar ingezet op energie-efficiëntere kantoren waardoor het aandeel kantoren met energielabel A van 47% naar 81% steeg. Het ASR Dutch Prime Retail Fund heeft het afgelopen jaar de focus gelegd op verduurzaming in samenwerking met haar huurders. Zo werden onder andere circa 3.500 zonnepanelen geplaatst op winkels waarbij de lokaal opgewekte energie wordt afgenomen door de huurders.

Dick Gort, ceo a.s.r. real estate: “Duurzaamheid is een onlosmakelijk onderdeel van de fondsstrategieën van a.s.r. real estate. Wij zijn trots dat dit ook naar voren komt in de GRESB-scores. Ook in de toekomst blijven wij ons inzetten om ons vastgoed verder te verduurzamen. Om onze toewijding te tonen aan het bereiken van een CO2 neutrale gebouwde omgeving in 2050 hebben wij ons gecommitteerd aan de DGBC Paris Proof Commitment.”

Het ASR Dutch Science Park Fund, het vierde sectorfonds van a.s.r. real estate, neemt in 2021 voor het eerst deel aan GRESB.

GRESB

GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB-score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidsbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren.