30 november 2023 | 4 min.

Eurail nieuwe huurder in groene kantoortoren Wonderwoods

Bedrijf achter Interrail- en Eurailpas vestigt zich naast Utrecht CS

Eurail, het bedrijf achter de Interrail- en Eurailpassen huurt meerjarig kantoorruimte in Wonderwoods, de twee groene woon- en kantoortorens die door ontwikkelaar G&S& worden gerealiseerd aan de Utrechtse Croeselaan. Daarmee krijgt Eurail vanaf 1 juli volgend jaar een uiterst toepasselijke kantoorlocatie, namelijk op een steenworp van station Utrecht Centraal, het kloppende hart van het Nederlandse spoor.

Eurail wordt huurder van de gehele vijfde verdieping van het elf verdiepingen tellende kantoorgebouw in de toren van MVSA-architect Roberto Meyer. De verdieping in kwestie telt zo’n 2230 vierkante meter en is voorzien van vides en daktuinen die gezond werken stimuleren. Het 160-koppige team dat gaat over de verkoop, marketing, distributie en klantenservice van de Interrail- en Eurail-Passes, waarmee reizigers gebruik kunnen maken van 35 spoorwegmaatschappijen in 33 Europese landen, zal de ruimte gebruiken. De huurovereenkomst tussen Eurail en Wonderwoods Development werd op woensdag 29 november getekend op de bouwlocatie in het Utrechtse Beurskwartier. Het kantoor is eigendom van ASR Dutch Mobility Office Fund, dat ook PlayLab, vier commerciële ruimtes en de parkeergarage onder beide torens koopt.

Tekenmoment

De huurovereenkomst tussen Eurail en Wonderwoods Development werd op woensdag 29 november getekend op de bouwlocatie in het Utrechtse Beurskwartier. Van links naar rechts: Jur Niemeijer (a.s.r. real estate), Carlo Boselli (Eurail) en Gustavo Piccinini (Eurail). 

Vertrekpunt van veel mooie herinneringen
G&S&-directeur Dennis van de Ven vindt Eurail de ideale huurder voor Wonderwoods. “Elk jaar doen duizenden jongvolwassenen mooie reisherinneringen op met behulp van de Interrail-pas. Dat we Eurail mogen verwelkomen vlakbij het vertrekpunt van veel van die mooie herinneringen, is enorm toepasselijk. Daarnaast rijmen onze prachtige begroeide torens ook met het feit dat de producten van Eurail een van de groenste manieren zijn om ons mooie continent te verkennen.”

Kavita Kooijman, brand strategist bij Eurail, is het hiermee eens: “We waren op zoek naar een locatie die aansluit bij onze waarden en ons tegelijkertijd in staat stelt onvergetelijke ervaringen te creëren voor onze verschillende groepen reizigers. We zijn erg blij dat we zo'n toegankelijke, duurzame en inspirerende kantoorlocatie voor ons team hebben gevonden. De verhuizing naar Wonderwoods is niet alleen een fysieke, maar ook een strategische. De moderne en innovatieve werkruimte sluit naadloos aan bij ons streven om doelgerichte treinreiservaringen te bieden en we kijken uit naar de mogelijkheden die de kantoorruimte van Wonderwoods ons zal brengen."

Wonderwoods Render Kantoor LR

Kantoorverdiepingen Wonderwoods in Utrecht

Natuur terug de stad in brengen
Het doel van Wonderwoods is om meer natuur naar de stad te brengen. Het project bestaat uit twee groene torens van 105 en 70 meter hoog met circa 1,5 hectare aan verticaal bos en wordt de blikvanger van de kop van het Beurskwartier in Utrecht. De gebouwen zullen ruimte bieden aan 167 koopwoningen, meer dan 252 huurwoningen en zo’n 15.000 vierkante meter kantoorruimte. Wonderwoods wordt in de zomer van 2024 opgeleverd en wordt gebouwd door Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren, beide onderdeel van VolkerWessels. Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de realisatie en het langdurige onderhoud van het groen.

De kantoorverdiepingen in de toren van MVSA-architect Roberto Meyer zijn ontworpen met het oog op het bieden van een veilige, gezonde en productieve werkomgeving. De kantoren hebben veelal toegang tot groen via terrassen en wintertuinen met te openen geveldelen of atria. Eerder tekende Spaces al als huurder van de tweede en de derde verdieping van de kantoortoren.

G&S& is in het commerciële traject met Eurail bijgestaan door het makelaarsteam van JLL collegiaal met CBRE en BOLD real estate solutions. Juridisch advies is geleverd door Habraken Rutten Advocaten. a.s.r. real estate is in de transactie met Eurail bijgestaan door haar adviseur Van Gool Elburg.