16 oktober 2020 | 2 min.

Energielabel A voor Utrechtse NS-kantoren

De kantoren van NS in Utrecht, hebben alle drie het energielabel A gekregen. Dit is voor NS en het ASR Dutch Mobility Office Fund, eigenaar van de kantoren, een belangrijk resultaat. Het kantoor aan de Laan van Puntenburg had een D-label, de kantoren Laag Kartreine en Katreinetoren hadden een C-label, zij ontvingen na de verbouwing alle drie het meest duurzame en zuinigste energielabel A.

Circulair
NS werkte samen met het ASR Dutch Mobility Office fund om de kantoren zo duurzaam mogelijk te verbouwen. Er werden diverse technische maatregelen genomen, zoals verlichting met sensoren, led verlichting en duurzame klimaatinstallaties.

Ook is er gekeken welk ‘afval’ er hergebruikt kan worden. Dit leverde niet alleen een besparing aan afval op, maar geeft de kantoren ook een echte NS-uitstraling. Het koffiemeubel is gemaakt van oude treinvloeren; hergebruikte treinprullenbakjes en zelfs een glazen wand die bestaat uit deuren afkomstig uit een trein. Deze deuren zijn vanwege een fout uit de trein gehaald en op charmante wijze hergebruikt. Maar de toepassingen zijn soms ook minder zichtbaar: bureaus zijn bijvoorbeeld gemaakt van oude treinplafondplaten. Hoofd Concernhuisvesting NS, Steven Breuker:“Naast een flinke besparing op energie, realiseren we zo ook een besparing op afval. Zo geven we een mooie invulling aan onze doelstellingen op duurzaam ondernemen.”

Laan Van Puntenburg Utrecht ASR Dutch Mobility Office Fund

NS hoofdkantoor, Laan van Puntenburg in Utrecht