12 juni 2017 | 1 min.

Eerste plaatsing ASR Dutch Mobility Office Fund

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, heeft de eerste plaatsing van het ASR Dutch Mobility Office Fund afgerond. Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel is als eerste externe belegger toegetreden.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is het derde Nederlandse sectorfonds dat a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer in december 2016 succesvol lanceerde. De (beoogde) participanten zijn (internationale) institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. ASR Nederland N.V., de oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille, blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Pieter Vandeginste, Fund Director ASR Dutch Mobility Office Fund: “Wij zijn verheugd met de toetreding door Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel. Deze eerste closing onderstreept het vertrouwen van beleggers in het fonds. De strategie van dit fonds is onderscheidend in de markt en richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland: belangrijke trein- en metrostations en Schiphol. Deze kantoorlocaties hebben een aantoonbare hogere huurprijs en bezettingsgraad dan andere locaties. Beleggers reageren hier positief op.”

Placement Agent CBRE Capital Advisors ondersteunde a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het ASR Dutch Mobility Office Fund. Finance Ideas adviseerde Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel.