07 februari 2023 | 2 min.

Eerste Duitse participant treedt toe tot ASR Dutch Mobility Office Fund met investering van 58 miljoen euro

a.s.r. real estate heeft de eerste Duitse investeerder aangetrokken voor het ASR Dutch Mobility Office Fund. Een Duits investeringsplatform heeft 58 miljoen euro in het fonds geïnvesteerd. Naast deze investering is sinds 2021 nog eens 150 miljoen euro geïnvesteerd door verschillende institutionele beleggers.

In 2022 heeft het ASR Dutch Mobility Office Fund zijn fondsovereenkomst aangepast aan de Duitse wet- en regelgeving voor beleggingen in niet-beursgenoteerde fondsen. Hiermee heeft het fonds het voor Duitse institutionele beleggers mogelijk gemaakt in het fonds te beleggen. De eerste toezeggingen kwamen in december 2022 en januari 2023, waarmee 58 miljoen euro aan Duits kapitaal in het Nederlandse kantorenfonds werd aangetrokken. CBRE Capital Advisors assisteerde a.s.r. bij toetreding van het fonds in Duitsland.

Focus op kantoren die een vermindering van de CO2-voetafdruk van huurders mogelijk maken
Pieter Vandeginste, fund director van het ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘2021 en 2022 waren succesvolle jaren en we zijn zeer verheugd dat we de eerste Duitse investeerders in ons fonds hebben mogen verwelkomen. We zien een toenemende focus op de kantoorlocaties waarin ons fonds belegt. De kantoren liggen vooral in de buurt van de intercitystations in de vijf grote steden, en daarmee zijn het interessante locaties voor zowel huurders als beleggers.’

Institutionele beleggers
Het ASR Dutch Mobility Office Fund staat open voor nationale en internationale institutionele beleggers. Naast a.s.r., participeren nog zeven andere institutionele beleggers uit binnen- en buitenland in het fonds. Het fonds beschikt over een gediversifieerde portefeuille van 12 gebouwen en een aantal forward funding commitments, met een totale waarde van ongeveer 770 miljoen euro. De deelnemers zijn institutionele beleggers met een langetermijn-investeringshorizon. a.s.r. zal een aanzienlijk aandeel in het fonds blijven houden.

Over het ASR Dutch Mobility Office Fund
Het ASR Dutch Mobility Office Fund investeert in duurzame kantoren op goed bereikbare locaties in Nederland, bij de grote intercitystations. Dit zijn waardevolle en veelzijdige locaties, nu en in de toekomst. De kantorenportefeuille bestaat uit single- en multi-tenant gebouwen met een groen energielabel. De meeste gebouwen in de portefeuille bevinden zich in de vijf grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. a.s.r. real estate benadrukt dat beleggen, naast kans op rendement, ook risico’s met zich meebrengt.