26 november 2013 | 2 min.

Derde succesvolle plaatsing voor a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft de derde plaatsing van het ASR Dutch Prime Retail Fund (hierna: het fonds) afgerond. Een Franse verzekeraar heeft €50 miljoen geïnvesteerd, waarmee het totale, sinds de oprichting opgehaalde vermogen boven de €500 miljoen uitkomt. 

Bas Tiemstra, fondsmanager en Directeur Commercieel Vastgoed bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, zegt hierover het volgende: 

“In minder dan twee jaar tijd hebben we ruim €500 miljoen aan kapitaal opgehaald, uitsluitend van Europese beleggers. Dit is enerzijds te danken aan  de hoge kwaliteit van de portefeuille en anderzijds aan de beperkte mogelijkheden om dergelijke hoogwaardige beleggingen te verwerven in de Nederlandse winkelmarkt. Wij zijn voornemens om in 2014 meer beleggingsmogelijkheden van een vergelijkbaar hoog niveau naar de markt brengen.”

Mark Evans, Hoofd Equity Placement bij CBRE Real Estate Finance, voegt hieraan toe: 

"Dit is een unieke prestatie, zeker gezien de huidige staat van de Europese economie. De kwaliteit van de portefeuille, de structuur en het beheer van het fonds, naast de uitstekende performance, in combinatie met het opwaarts potentieel in de pijplijn, met ontwikkelings- en optimalisatiekansen, maken het fonds tot een zeer solide en aantrekkelijke belegging. Naar aanleiding van dit recente succes in Europa tonen beleggers elders in de wereld nu ook interesse.”

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer werd bij de plaatsing geadviseerd door CBRE Real Estate Finance. De Brauw Blackstone Westbroek was betrokken bij de transactie als juridisch adviseur en PwC heeft het fonds voorzien van fiscaal advies.