10 november 2020 | 1 min.

Derde MINISO in Nederland opent in Maastricht

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een huurovereenkomst met MINISO gesloten. In de circa 225 m2 grote retailunit gelegen aan de Muntstraat 12-14 in Maastricht komt een Aziatische lifestyle designwinkel. De winkel in Maastricht is de derde MINISO in Nederland en gaat naar verwachting medio december open.

De winkelformule MINISO onderscheidt zich met lifestyle design producten tegen een betaalbare prijs. De winkels hebben een breed assortiment van meer dan 2.000 artikelen en het productaanbod in de winkels wisselt frequent. De snelgroeiende populaire winkelformule opent wereldwijd circa 100 nieuwe winkels per maand en verwacht eind 2020 de grens van 6.000 winkels te hebben bereikt (met een omzet van in totaal circa US$ 9 miljard).

Het monumentale pand waar MINISO haar intrek inneemt kenmerkt zich door een brede pui en is gelegen aan de Muntstraat, één van de drukste winkelstraten in de Maastrichtse binnenstad. Naast dit object bezit het ASR Dutch Prime Retail Fund nog ruim 15 winkelpanden in de binnenstad van Maastricht, gelegen aan de Grote Staat, Kleine Staat, Wolfstraat, Muntstraat en Spilstraat.

Deze transactie werd namens a.s.r. real estate begeleid door Univast Retail en Brickstone Retail namens MINISO.