16 september 2021 | 2 min.

Chargepoint breidt uit en verlengt huurovereenkomst kantoor Europlaza

ChargePoint Network (Netherlands) B.V. breidt uit met ca. 925 m² kantoorruimte (3de verdieping) alsmede 17 parkeerplaatsen in het kantoorgebouw Europlaza gelegen aan de Hoogoorddreef 56E in Amsterdam Zuidoost. a.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Mobility Office Fund, eigenaar van het gebouw, een huurovereenkomst met ChargePoint Network B.V. Met de uitbreiding komt het totaal gehuurde metrage van Chargepoint uit op circa 1.366 m² kantoorruimte en 25 parkeerplaatsen. 

Europlaza

Gebouw Europlaza is gelegen direct naast station Bijlmer-Arena in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost. Naast de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt gewerkt aan een uitgebreid/breder mobiliteitsplan. In samenwerking met ChargePoint is het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in de parkeergarage met 12 uitgebreid. Daarnaast worden de mogelijkheden voor deelmobiliteit/deelauto’s onderzocht. Het multitenant kantoorgebouw van circa 15.000 m2 en 18 huurders is met de uitbreiding van kantoorruimte door ChargePoint weer volledig verhuurd.

Chargepoint

Sinds de oprichting in 2007 zet ChargePoint zich in voor bedrijven en bestuurders om de overstap naar elektrisch rijden makkelijk te maken. Het bedrijf heeft een van de grootste EV-oplaadnetwerken opgezet die vandaag de dag beschikbaar zijn en heeft het meest uitgebreide portfolio met oplaadoplossingen. Het cloudabonnementsplatform en de softwaregestuurde oplaadapparatuur van ChargePoint zijn ontworpen om ieder oplaadscenario mogelijk te maken: van thuis tot op de werkplek, bij parkeergelegenheden, horeca en retail en voor wagenparken van ieder formaat. Een ChargePoint-account biedt momenteel toegang tot honderdduizenden oplaadpunten in Noord-Amerika en Europa.