30 mei 2023 | 3 min.

Bouw 51 appartementen Ravelijn in Diemen gestart

Wethouder Hans Prins van de gemeente Diemen heeft vrijdag 26 mei samen met de betrokken partijen het startsein gegeven voor de realisatie van 51 appartementen Ravelijn op de hoek van de Arent Krijtsstraat en Hartveldseweg in Diemen. Gebiedsontwikkelaar AM heeft de locatie ontwikkeld. ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate, was vroegtijdig bij het project betrokken en heeft de appartementen afgenomen. Bot Bouw is begin dit jaar met de bouw gestart en richt zich op een oplevering volgend jaar zomer.

26052023 Bouwhandeling Ravelijn Met Van L R; Hans Prins, Peter Heuvelink, Gem Bot En Robbert Van Dijk

Bouwhandeling met van l-r; Hans Prins, Peter Heuvelink, Gem Bot en Robbert van Dijk

De appartementen liggen aan de rand van het centrum van Diemen en nabij Amsterdam-Watergraafsmeer. Voor de deur is een tramhalte. Het woningaanbod bestaat uit twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 50 m² tot 89 m². Onderdeel hiervan zijn 10  'Friends appartementen' naar een woonconcept van AM. Dit zijn appartementen voor mensen die samen en zelfstandig in de stad willen wonen, maar geen duurzame relatie met elkaar hebben. De woningen hebben twee ruime slaapkamers en aangrenzend een eigen badkamer. De woonkamer, keuken en het toilet worden in deze appartementen gedeeld.

Entree naar centrum

Het trapsgewijze gebouw is een ontwerp van architect INBO. Het gebouw vormt ‘de entree’ voor het achterliggende centrum van Diemen. Door de aflopende vorm sluiten de metselwerkgevels goed aan op de omliggende gebouwen. Eén gevelvlak wordt extra verfraaid: ‘Om deze nieuwe entree naar Diemen extra te markeren is op deze plek een gevelplastiek gemaakt. Dit gevelkunstwerk is een verwijzing naar de historische context van de plek. In het metselwerk wordt een abstracte weergave gemetseld van één van de oudste kaarten van Noord-Holland, uit 1575.

Gebouw voorziet in eigen warmte

In de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt het gebouw voorzien van een eigen warmte-installatie in de vorm van drycoolers op het hoogste dak. De installatieonderdelen worden weggewerkt achter een ‘puntdak’ van zonnepanelen. Het gebouw wekt hiermee haar eigen warmte op. 

Ravelijn ASR Dutch Core Residential Fund
 
Dit is een publicitaire mededeling. Raadpleeg het prospectus van de genoemde fondsen voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bij de beslissing om in de gepromote fondsen te beleggen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van de gepromote fondsen, zoals beschreven in het prospectus van het betreffende fonds. Het prospectus en nadere informatie over de duurzaamheidsaspecten van de gepromote fondsen vind u hier: asrrealestate.nl/beleggingen.a.s.r. real estate is beheerder van beleggingsinstellingen en is opgenomen in het register van de AFM.