06 april 2021 | 3 min.

BEMOG Projektontwikkeling verkoopt 61 woningen aan ASR Dutch Core Residential Fund

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 61 appartementen in het nieuwbouwproject HAAVE in de Boerhaavewijk in Haarlem-Zuid aangekocht van BEMOG Projektontwikkeling. De woningen worden verhuurd in het middenhuursegment. Hiermee draagt het woningfonds van a.s.r. real estate bij aan de toevoeging van betaalbare woningen. De bouw start deze zomer en wordt naar verwachting eind 2023 afgerond. Heddes Bouw & Ontwikkeling neemt de realisatie voor haar rekening.

In totaal omvat het door water omringde nieuwbouwproject HAAVE 150 woningen en appartementen verdeeld over drie woongebouwen, inclusief 16 woningen in particulier opdrachtgeverschap. Het ASR Dutch Core Residential Fund neemt de 61 huurappartementen, 47 parkeerplaatsen en een commerciële ruimte af.

HAAVE Haarlem ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen HAAVE in Haarlem

HAAVE

HAAVE wordt gebouwd naar ontwerp van Rijnboutt architecten. In het ontwerp zijn veel natuurlijke materialen verwerkt en is volop ingezet op groen en ruime kinderspeelplaatsen. Het gehele plan krijgt een warme uitstraling met veel oog voor detail en variatie. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonne- en aardwarmte, wordt een teveel aan hemelwater opgevangen in een wadi en wordt elektrisch deelvervoer beschikbaar gesteld aan bewoners.

“HAAVE is een aanwinst voor de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund", aldus Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund. "Het project ligt in een economisch sterke regio, draagt bij aan onze duurzaamheidsambities en geeft bovendien invulling aan onze impact investment strategie. Door het toevoegen van middenhuur appartementen aan de portefeuille levert het fonds met deze investering een positieve bijdrage aan het maatschappelijke vraagstuk van betaalbare huisvesting.”

“Het plan HAAVE biedt, met deze huurwoningen, een mooie mix aan woningen in verschillende klassen”, aldus BEMOG-ontwikkelaar Bavon de Vor. “Naast koop- en huurappartementen voor singles, young professionals en senioren, zijn er ook zeer royale herenhuizen voor grote gezinnen beschikbaar. Het plan ligt op de locatie van het oude Damiate-college aan de Amerikaweg. Dat kennen veel Haarlemmers nog uit hun jeugd. Tussen de nieuwe woningen op het oude schoolterrein leggen we een park aan waar opnieuw gespeeld kan worden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het water rondom het plan zorgt voor een natuurlijke scheiding met de doorgaande route naar het werk of de stad. Parkeren doen de bewoners straks ondergronds.”

Haarlem Zuid

Haarlem Zuid is ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw. Boerhaavewijk is onderdeel van Schalkwijk in Haarlem Zuid, een gebied dat bezig is aan een opmars. Flats worden duurzaam gerenoveerd of vervangen door nieuwe hoogwaardige woningen. Ook wordt flink geïnvesteerd in de leefbaarheid van de wijk. Er wordt veel groen toegevoegd en de voorzieningen in de directe omgeving worden vernieuwd en uitgebreid. De gunstige ligging ten opzichte van het centrum en nabijgelegen uitvalswegen maken dit gebied tot een aantrekkelijke woonomgeving.