06 oktober 2023 | 2 min.

BAM Wonen levert 64 verduurzaamde huurwoningen op aan a.s.r. real estate in Houten

In opdracht van a.s.r. real estate heeft BAM Wonen 64 huurwoningen aan de Vedelaarsborch, Minstreelborch en Riddersborch in Houten verduurzaamd. De woningen uit eind jaren tachtig maken deel uit van de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. BAM Wonen heeft onder meer een hybride warmtepomp toegepast om de woningen te verduurzamen van energielabel B/C naar A+. De bewoners zijn tevreden, blijkt uit het gemiddelde rapportcijfer van een 8,7 dat de verduurzaming kreeg. 


Maximale gasreductie

Dankzij betere isolatie, ventilatie en nieuwe installaties reduceert het gasverbruik door de verduurzaming met 59.000 m³ per jaar en de CO2-uitstoot met 194.000kg per jaar. In Houten bestaan de energetische maatregelen uit het aanbrengen van HR++ glas, geïsoleerde buitendeuren, een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Voor het positioneren van de nieuwe installaties heeft BAM Wonen digitale scans en ‘augmented reality’ ingezet. 

ASR DCRF Riddersborch Verduurzaming Foto Corné Bastiaansen '23 2288@

Duurzaam opleverfeest

Om het project feestelijk en duurzaam met de bewoners af te sluiten, organiseerden a.s.r. real estate en BAM Wonen een plantjesdag. Op deze informele bijeenkomst kregen bewoners ondersteuning om hun tuin en wijk groener te maken. Het projectteam verving samen met bewoners tuin- en stoeptegels door vaste planten om de biodiversiteit te versterken. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door bewoners.

’De plantjesdag was een groot succes. Ongeveer de helft van de bewoners deed mee en ook buren van ons project hebben we blij gemaakt met mooie vaste planten en kleurige bloembollen’, aldus Mandy Booijink, sociaal werkvoorbereider bij BAM Wonen.


Succesvolle ketensamenwerking

a.s.r. real estate en BAM Wonen hebben in hun ketensamenwerking de afgelopen jaren 1.140 huurwoningen verduurzaamd in bewoonde staat. Na dit project volgen drie andere projecten in omgeving Utrecht. De bewonerscommunicatie voor de bijna 200 huishoudens is reeds opgestart.

Disclaimer

Dit is een publicitaire mededeling. Raadpleeg het prospectus van de genoemde fondsen voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bij de beslissing om in de gepromote fondsen te beleggen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van de gepromote fondsen, zoals beschreven in het prospectus van het betreffende fonds. Het prospectus en nadere informatie over de duurzaamheidsaspecten van de gepromote fondsen vind u hier: https://asrrealestate.nl/beleggingen.

a.s.r. real estate is beheerder van beleggingsinstellingen en is opgenomen in het register van de AFM.

Ga naar beleggingen