19 december 2017 | 2 min.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer koopt winkelcentrum Castellum in Houten

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer heeft, namens het ASR Dutch Prime Retail Fund, winkelcentrum Castellum in Houten gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens twee Nederlandse pensioenfondsen waaronder BPL Pensioen. Het winkelcentrum ligt naast het gelijknamige treinstation en heeft 29 winkels met een totaaloppervlakte van circa 8.600 m2.

Het winkelaanbod in winkelcentrum Castellum richt zich met name op de dagelijkse boodschappen. Het winkelcentrum heeft een lokale functie en profiteert daarnaast van de reizigers die dagelijks van en naar het naastgelegen treinstation Houten Castellum reizen. Het winkelcentrum omvat 29 winkels, is circa 8.600 m2 groot en heeft goede parkeerfaciliteiten in de ruime ondergrondse parkeergarage. Naast de supermarkten Albert Heijn en Hoogvliet is er een sterke mix van lokale ondernemers en landelijke ketens zoals Etos, The Readshop, Intertoys, Kwalitaria, Gall & Gall en Big Bazar.

Den Haag, Winkelcentrum 'T Hoge Veen ASR Dutch Prime Retail Fund

Winkelcentrum Castellum in Houten

De pensioenfondsen verkopen het object, omdat Winkelbeleggingen niet meer passen in hun strategische doelstellingen.

Edwin van de Woestijne, Fund Director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Met de aankoop van winkelcentrum Castellum en winkelcentrum ’t Hoge Veen in Den Haag eerder dit jaar heeft het ASR Dutch Prime Retail Fund nu 9 dominante wijkwinkelcentra in volledig eigendom, die zich richten op de dagelijkse boodschappen. Daarnaast bevat de portefeuille winkelcentra met internationale retailers zoals De Passage in Den Haag en een groot aantal high-street-winkels in de top-20 aantrekkelijke winkelsteden en supermarkten in de belangrijkste winkelsteden en gebieden in Nederland.”

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer werd geadviseerd door KroesePaternotte en juridisch ondersteund door DLA Piper, Syntrus Achmea Real Estate & Finance werd geadviseerd door CBRE en juridisch ondersteund door Houthoff.