06 december 2016 | 2 min.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer koopt kantorenportefeuille van het Basisfonds Stationslocaties C.V.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer koopt de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties C.V. De portefeuille heeft een waarde van € 275 miljoen. Het vastgoed wordt samen met kantoren die al in het bezit zijn van a.s.r. ondergebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund, een nieuw kantorenfonds waarin institutionele beleggers kunnen participeren.

Negen kantoren uit het Basisfonds Stationslocaties C.V. worden ingebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De kantoren die niet in de strategie van het fonds passen worden doorverkocht. Daarnaast worden ook twee kantoorpanden die al in het bezit zijn van a.s.r. in het fonds ondergebracht en in een later stadium nog eens vijf objecten.

Laan Van Puntenburg NS Kantoor Utrecht ASR Dutch Mobility Office Fund

Stationsgebied Utrecht

ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland: belangrijke trein- en metrostations en Schiphol. Dit zijn uitstekend bereikbare locaties met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten kennen een goede mix van openbaar vervoersfuncties en lokale functies en hebben een grote variatie aan voorzieningen. Het beoogd portfolio van het kantorenfonds bestaat voor minimaal 70% uit kantoren, aangevuld met overige assets waarbij het zwaartepunt op parkeergarages ligt.

Dick Gort, CEO a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer: “Na een succesvol winkel- en woningfonds bieden we institutionele beleggers nu de gelegenheid te investeren in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De strategie van dit fonds richt zich op een selectief marktsegment; hoogwaardige kantoren gelegen nabij mobiliteitsknooppunten. Uit onderzoek blijkt dat deze kantoorlocaties een hogere huurprijs en bezettingsgraad laten zien dan andere locaties. In de toekomst worden bereikbaarheid per openbaar vervoer en multifunctionaliteit alleen nog maar belangrijker, dat maakt juist deze kantoren een aantrekkelijke investering.”

Placement Agent CBRE Capital Advisors ondersteunt a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer bij de plaatsing van het fonds. NautaDutilh N.V. is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur.