12 februari 2018 | 2 min.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer kiest voor portfolio-certificering BREEAM-NL In-Use

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is een van de eerste die kiest voor een portfolio-certificering met duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use. Hiermee kunnen complete vastgoedportfolio’s worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie. Vandaag nam a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer namens het ASR Dutch Prime Retail Fund de eerste BREEAM-NL In-Use portfolio-certificaten voor de winkelcentra Vleuterweide en Vathorst in ontvangst van assesor Jan Roersen van W4Y.

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer ontving de BREEAM-NL In-Use certificaten voor de winkelcentra Vleuterweide in Utrecht en Vathorst in Amersfoort, beide onderdeel van de portefeuille van het ASR Dutch Prime Retail Fund. In totaal werden in de twee winkelcentra 14 gebouwen (circa 25.940 m2) op het deel Asset beoordeeld met de score Good volgens de portfolio-certificering.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: “De verduurzaming van de bestaande winkelvoorraad is een zeer belangrijke maar tevens taaie opgave. Voor onze winkelcentra gebruiken we de portfolio-certificering als nulmeting om een verbetertraject in te zetten. BREEAM-NL biedt een duidelijke richtlijn voor dit traject. Belangrijk is daarnaast de samenwerking met onze beheerder Colliers hierin, gezamenlijk dragen we zorg voor een duurzamere winkelvoorraad. In de aankomende periode worden ook de andere winkelcentra, welke volledig in eigendom zijn van het fonds, gecertificeerd.”

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council: “a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer toont zich koploper als het gaat om verduurzaming van haar vastgoed. Door niet enkel op gebouwniveau te verduurzamen, maar juist door te gaan voor schaalvergroting: het verduurzamen van een compleet vastgoedportfolio. Deze certificering is een mooie stap."