04 juli 2023 | 2 min.

a.s.r. rondt transactie voor samenvoeging met Aegon Nederland af

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) voldoet aan alle voorwaarden die gesteld zijn aan de transactie voor de samenvoeging van activiteiten van a.s.r. en Aegon Nederland. De Autoriteit Consument & Markt heeft de samenvoeging goedgekeurd en De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De ondernemingsraden van a.s.r. en Aegon N.V. (Aegon) hadden al eerder een positief advies uitgebracht. Nu de transactie is afgerond start a.s.r. met de samenvoeging van activiteiten.

a.s.r. en Aegon kondigden vorig jaar oktober de samenvoeging van activiteiten van a.s.r. en Aegon Nederland aan. De transactie omvat alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van alle activiteiten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten. De samenvoeging van activiteiten wordt gefaseerd uitgevoerd en is naar verwachting uiterlijk in 2026 afgerond.

Jos Baeten, CEO van a.s.r.: ‘Vandaag is een historisch moment in de geschiedenis van a.s.r. en Aegon Nederland. Nu alle formaliteiten achter de rug zijn, starten we met het samenvoegen van de organisaties. Dat is nog best een klus. Niet alleen gaan we de activiteiten samenvoegen, we gaan ook twee culturen samenbrengen, om daar uiteindelijk één winnende cultuur van te maken waar de medewerkers van beide bedrijven zich in herkennen en thuis voelen. We gaan van twee sterke gerenommeerde bedrijven, naar één a.s.r., dat zich inzet voor alle 6,5 miljoen klanten, adviseurs, beleggers en samenleving. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Ik dank de teams van Aegon groep, Aegon Nederland en a.s.r., die hebben samengewerkt aan een succesvolle closing’.

a.s.r. eigenaar van 50% belang in joint venture Amvest
Met de transactie is a.s.r. ook eigenaar geworden van het belang van 50% dat Aegon Nederland heeft in de joint venture Amvest. De andere 50% is eigendom van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). a.s.r. ziet in Amvest een goedlopend bedrijf dat prima functioneert. De komende periode gaat a.s.r. met het management van Amvest en mede-aandeelhouder PFZW in gesprek.

Dienstverlening en contactpersonen blijven hetzelfde
Er zijn op dit moment geen plannen voor wijzingen in beide organisaties. De fondsen blijven zelfstandige entiteiten, die gemanaged en bediend worden door dezelfde teams. De dienstverlening aan u blijft hetzelfde alsook uw contactpersonen.

Voor het volledige persbericht klik hier.