03 november 2020 | 1 min.

a.s.r. real estate verkoopt Post Utrecht

a.s.r. real estate heeft het volledig verhuurde Post Utrecht aan de Neude in Utrecht verkocht aan particuliere belegger OD Investments B.V. 

Post Utrecht is met een diversiteit aan functies onder één dak een uniek gebouw. Zo heeft het, naast een foodmarkt en diverse winkels, ook een maatschappelijke functie met een bibliotheek en een fietsenstalling voor ruim 700 fietsen. Juist de diversiteit aan functies in één gebouw, maakt dat het bijzondere object niet meer past binnen de strategie van de huidige vastgoedfondsen van a.s.r. real estate. Daarom is besloten het object te verkopen.

Dick Gort, ceo a.s.r. real estate: “Door te investeren in het voormalig postkantoor is dit bijzondere monumentale gebouw na vele jaren weer toegankelijk geworden voor publiek. Het heeft een multifunctionele bestemming gekregen met moderne faciliteiten en is daarmee toekomstbestendig en waardevol voor komende generaties. Met de nieuwe eigenaar zijn wij ervan overtuigd dat het object in goede handen is. Als Utrechtse organisatie zijn we trots op deze bijzondere transformatie, ook nu we geen eigenaar meer zijn.”

Cushman & Wakefield heeft de transactie namens a.s.r. real estate begeleid. Juridisch is deze transactie begeleid door Houthoff.

Post Utrecht

Post Utrecht. Beeld: Kees Hummel