30 mei 2024 | 2 min.

a.s.r. real estate verhuurt twee winkels aan Uniqlo

Uniqlo breidt uit van twee naar vier winkels in Nederland

a.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Prime Retail Fund twee langjarige huurovereenkomsten met Uniqlo. Eén voor de winkel van circa 1.439 m² aan het Koningsplein 2 in Amsterdam en één voor de winkelruimte van circa 2.400 m² aan de Lijnbaan 177 in Rotterdam. De twee winkels worden duurzaam afgebouwd en openen naar verwachting in het najaar van 2024 hun deuren. 

De keuze van Uniqlo om zich te vestigen in twee winkelpanden van het ASR Dutch Prime Retail Fund onderstreept het commerciële potentieel en de aantrekkelijkheid van de winkelpanden in de portefeuille. Met de opening van de winkels op Koningsplein 2 in Amsterdam en Lijnbaan 177 in Rotterdam zet Uniqlo een belangrijke volgende stap in de uitbreiding op de Nederlandse retailmarkt.

Uniqlo Amsterdam

Uniqlo Amsterdam

Duurzaam afgebouwde winkels

De winkels in Amsterdam en Rotterdam worden, in afstemming met a.s.r. real estate, door Uniqlo duurzaam afgebouwd. Zo krijgen beide winkelpanden HR++ beglazing, ledverlichting en een gasloze installatie. De winkel in Rotterdam krijgt ook een duurzame luchtbehandelingskast. Deze zorgt ervoor dat verse, frisse buitenlucht het pand wordt ingezogen. Deze lucht wordt in de behandelingskast gefilterd, op temperatuur gebracht en bevochtigd.

Uniqlo Rotterdam

Uniqlo Rotterdam

Uniqlo

Uniqlo, komt van oorsprong uit Japan en heeft wereldwijd 2400 winkels. Het merk is bekend om zijn assortiment met comfortabele basics die vaak in een reeks aan kleuren te koop is. Uniqlo streeft naar kleding gemaakt met de waarden kwaliteit en eenvoud en een lange levensduur.

a.s.r. real estate werd bijgestaan door KITT Real Estate Advisory voor Amsterdam en door KroesePaternotte voor Rotterdam. Advocatenkantoor Hemwood begeleidde a.s.r. real estate met betrekking tot de juridische afhandeling en FiMek estate verzorgde de technische begeleiding. 

Bij beide transacties werd Uniqlo geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Disclaimer

Dit is een publicitaire mededeling. Raadpleeg het prospectus van de genoemde fondsen voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bij de beslissing om in de gepromote fondsen te beleggen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van de gepromote fondsen, zoals beschreven in het prospectus van het betreffende fonds. Het prospectus en nadere informatie over de duurzaamheidsaspecten van de gepromote fondsen vind u hier: https://asrrealestate.nl/beleggingen.

a.s.r. real estate is beheerder van beleggingsinstellingen en is opgenomen in het register van de AFM.

Ga naar beleggingen