16 maart 2021 | 2 min.

a.s.r. real estate sluit package deal met Scotch & Soda

a.s.r. real estate heeft een package deal gesloten met Scotch & Soda namens het ASR Dutch Prime Retail Fund. Onderdeel van deze deal zijn onder andere een nieuwe, langjarige huurovereenkomst voor de Hooge Steenweg 15 in ’s-Hertogenbosch en verlenging van de huurovereenkomst voor Houtmarkt 1 in Breda.

Per 15 januari 2021 huurt Scotch & Soda de winkel aan de Hooge Steenweg 15 in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Het monumentale pand uit 1919 met karakteristieke gevel en rijke detaillering was voorheen een theater en diende na de Tweede Wereldoorlog als bioscoop, het in ‘s-Hertogenbosch welbekende Luxor Theater. De winkelruimte bestaat uit circa 700 m2 en gaat naar verwachting in april open. Het wordt daarmee de grootste winkel van Scotch & Soda. Deze nieuwe vestiging betreft een relocatie vanuit de huidige winkel op het adres Markt 15 ’s-Hertogenbosch, eveneens eigendom van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Tevens onderdeel van de package deal vormt het verlengen van de huurovereenkomst van de bestaande winkel aan de Houtmarkt 1 te Breda en het ontbinden van de huurovereenkomst aan de Choorstraat 7 in Utrecht. In Utrecht zal Scotch & Soda een grotere winkel gaan betrekken aan de Oudegracht.

De package deal geeft Scotch & Soda de mogelijkheid om hun strategie uit te voeren om losse winkels in één binnenstad samen te voegen op één locatie en biedt ASR Dutch Prime Retail Fund een aansprekende, toekomstbestendige invulling van twee winkelpanden op prominente locaties.

Univast Retail heeft a.s.r. real estate begeleid bij deze transactie. Cushman & Wakefield trad op namens Scotch & Soda.