28 februari 2023 | 2 min.

a.s.r. real estate sluit nieuwe huurovereenkomst voor & Other Stories op de Oudegracht in Utrecht

a.s.r. real estate sloot namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige huurovereenkomst met H&M voor het winkelpand op de Oudegracht 151, waar & Other Stories (onderdeel van H&M) sinds 2016 is gevestigd. Het 13e eeuwse pand in Utrecht is recent door a.s.r. real estate aangekocht. a.s.r. real estate onderzoekt de mogelijkheden om boven de winkel huurappartementen te realiseren.

& Other Stories
& Other Stories is sinds 2016 gevestigd in het monumentale pand op de Oudegracht in Utrecht. De formule richt zich op vrouwen en biedt alles op het gebied van kleding en verzorging onder één dak, in verschillende prijsklassen en stijlen. Een hoge kwaliteit en duurzaamheid staan ​​mogelijk centraal. Wereldwijd telt & Other Stories circa 70 winkels, waarvan er drie in Nederland gevestigd zijn (Utrecht, Amsterdam, Den Haag).

Ontwikkeling huurappartementen en duurzaming
Het monumentale pand op de Oudegracht 151, ook wel bekend als stadskasteel Groenewoude, is ruim 1.200 m2 groot. H&M huurt in de nieuwe situatie de kelder, begane grond en de eerste verdieping van het gebouw, totaal circa 685 m2. Voor de resterende vierkante meters in het pand onderzoekt a.s.r. real estate de mogelijkheden om hier appartementen te realiseren, zodat de potentie van het pand ten volle benut kan worden. Verduurzaming van het 13e eeuwse stadskasteel is hierin een belangrijk onderwerp.


CBRE heeft a.s.r. real estate geassisteerd bij deze transactie.

Oudegracht 151, Utrecht LR