10 december 2021 | 2 min.

a.s.r. real estate sluit huurovereenkomst met Motel a Miio in Utrecht

Keramiekwinkel Motel a Miio opent een tweede vestiging in Nederland in het centrum van Utrecht. De winkel komt in het monumentale pand op de Oudegracht 135. a.s.r. real estate sloot hiervoor namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een langjarige huurovereenkomst met Motel a Miio. In de decembermaand opent Motel a Miio eerst een pop-up store. Na een korte verbouwing opent de winkel naar verwachting in februari 2022 officieel haar deuren.

Het pand is per 1 september jl. beschikbaar gekomen vanwege het vertrek van Claudia Sträter. a.s.r. real estate is verheugd dat zij met Motel a Miio een aansprekende nieuwe invulling voor dit karakteristieke pand heeft kunnen realiseren.

Het betreft de tweede verhuur in korte tijd in het centrum van Utrecht, eerder werd de winkel aan de Choorstraat 7 verhuurd aan My Jewellery. ASR Dutch Prime Retail Fund bezit 11 winkelpanden in de binnenstad van Utrecht verspreid over de Steenweg, Lange Elisabethstraat, Choorstraat en de Oudegracht.

Motel a Miio
Achter Motel a Miio zitten de oprichters Anna en Laura. Op een familievakantie in 2016, liepen de goede vrienden toevallig tegen de vrolijke en kleurrijke keramiek aan in een tapas restaurant in Portugal. In eerste instantie wilden ze alleen iets meenemen voor in hun eigen huis, met dat idee gingen ze op zoek naar de fabrikanten van de keramiek.

Spontaan kwam het volgende plan tot stand, we kopen 2 pallets en sturen deze naar München. Zo ontstond Motel a Miio’s eerste pop-up sale. Dit werd vervolgd door veel meer pop up sales, een online winkel en uiteindelijk op vaste locaties de eigen winkels. Ondertussen heeft Motel a Miio zich gevestigd als het Keramiek merk uit Duitsland in zowel Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Nederland.

CBRE heeft namens a.s.r. real estate geassisteerd bij deze transactie. Namens Motel a Miio was IXIN betrokken als adviseur.