10 november 2022 | 1 min.

a.s.r. real estate koopt stadskasteel Groenewoude aan de Oudegracht in Utrecht

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund het karakteristieke winkelpand Oudegracht 151 in Utrecht gekocht. Het pand is in totaal ruim 1.200 m² groot en in zijn geheel verhuurd aan & Other Stories.

Het 13e eeuwse stadskasteel is gelegen op het drukste deel van de Oudegracht, één van de belangrijkste winkelstraten van de historische binnenstad. Het betreft het buurpand van Cotton Club (Oudegracht 149), dat al in bezit is van het ASR Dutch Prime Retail Fund. Met de aankoop van Oudegracht 151 telt de winkelportefeuille van het fonds nu 13 winkelpanden in de Utrechtse binnenstad, verspreid over de Oudegracht, Lange Elisabethstraat, Steenweg en Choorstraat.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Met deze unieke aankoop versterken we de prachtige winkelportefeuille van high street locaties in ons fonds. Het ASR Dutch Retail Fund bouwt hiermee verder aan de best gediversifieerde winkelportefeuille in Nederland, welke bestaat uit een mix van winkelunits in de top-10 winkelsteden, wijkwinkelcentra en supermarkten.”

a.s.r. real estate werd commercieel bijgestaan door CBRE. Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper van het object.

Oudegracht 151, Utrecht LR

Oudegracht 151, Utrecht