30 april 2019 | 2 min.

a.s.r. real estate koopt monumentaal pand Spui 10 in Den Haag

a.s.r. real estate heeft, namens het ASR Dutch Prime Retail Fund het monumentale pand Spui 10 in Den Haag aangekocht van een particuliere belegger. Het pand uit 1910 is in 2018 volledig gerenoveerd en bevat twee courante winkelruimtes en acht hoogwaardig afgewerkte en gemeubileerde appartementen met een entree aan de Bagijnestraat. Five Guys en Dunkin’ Donuts hebben langjarige huurovereenkomsten afgesloten, tezamen voor 856 m² VVO.

Spui 10 ASR Dutch Prime Retail Fund

Spui 10, Den Haag

Het pand is een uitbreiding op de bestaande portefeuille van het ASR Dutch Prime Retail Fund in Den Haag. Naast het eigendom van de Nieuwe en Oude Haagse Passage bezit zij ook andere winkelpanden in het kernwinkelgebied van Den Haag. Recentelijk maakte a.s.r. real estate al bekend haar pand in de Venestraat te hebben verhuurd aan NIKKIE. Samen met andere vastgoedeigenaren en de gemeente zet a.s.r. real estate zich in voor het optimaliseren van het gehele kernwinkelgebied van Den Haag.

Edwin van de Woestijne, fund director van het ASR Dutch Prime Retail Fund: “Dit prachtige monumentale pand is een aanwinst voor onze portefeuille. Food en Retail spelen in de grotere binnensteden een steeds prominentere rol. Daarom past dit object geheel in onze strategie om te investeren in panden met eeuwigheidswaarde. Het Spui ontwikkelt zich de laatste jaren tot onderdeel van het kernwinkelgebied van Den Haag. Samen met andere nabijgelegen horeca is het Spui een aantrekkelijk gebied voor je dagje winkelen.”

a.s.r. real estate is commercieel bijgestaan door KroesePaternotte en juridisch begeleid door Houthoff. De verkoper is juridisch bijgestaan door Lexence.