01 augustus 2019 | 2 min.

a.s.r. real estate koopt grootste deel Phoenix portefeuille

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund (ASR DPRF) een winkelportefeuille van Phoenix Joint Venture C.V. gekocht met een totale waarde van circa € 100 miljoen. Alle winkelpanden passen naadloos in de strategie van het ASR Dutch Prime Retail Fund en zijn gelegen op A-locaties in de beste winkelsteden van Nederland.

Het gaat in totaal om 14 winkelpanden, waarvan 6 winkels in Amsterdam, 3 in Utrecht, 1 in Eindhoven en 4 in Maastricht. De winkelpanden staan in de buurt van huidige bezittingen van het fonds en zijn van hoge kwaliteit. Met de aankoop van deze panden neemt de vooraanstaande positie van het fonds in deze steden verder toe. Het ASR DPRF heeft na deze aankoop een omvang van € 1,75 miljard. Momenteel investeren 12 (inter)nationale institutionele beleggers in het winkelfonds.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: ‘Dit is voor ons een unieke transactie. Deze aankoop versterkt ons winkelfonds met winkelpanden op toplocaties in de beste Nederlandse winkelsteden. Dit sluit goed aan bij de strategie van ASR DPRF om te beleggen in winkelvastgoed met een laag risicoprofiel en versterkt de positie in de grootste vier steden van Nederland. In de veranderende retailmarkt blijven de objecten in deze steden sterk functioneren en profiteren van warme belangstelling van zowel consumenten, retailers als beleggers.’

a.s.r. real estate is juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch geadviseerd door Sweco.

Phoenix Joint Venture C.V. is een samenwerking tussen The RJB Group of Companies en High Five Real Estate B.V. en werd juridisch bijgestaan door DLA Piper. Op commercieel gebied werd Phoenix geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand en KroesePaternotte.