29 oktober 2021 | 1 min.

a.s.r. real estate en Albert Heijn sluiten zesde huurovereenkomst voor zonne-energie

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund een nieuwe huurovereenkomst gesloten met Albert Heijn voor het opwekken van energie via zonnepanelen. Eind dit jaar worden er 124 zonnepanelen op het dak van de Albert Heijn in winkelcentrum Floriande in Hoofddorp geplaatst. Deze overeenkomst is een eerste stap in de verdere verduurzaming van het winkelcentrum. 

Zesde overeenkomst met Albert Heijn voor zonne-energie
Het is de zesde huurovereenkomst die is gesloten tussen a.s.r. real estate en Albert Heijn voor het plaatsen van zonnepanelen. De huurovereenkomst draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van beide organisaties. a.s.r. real estate heeft de ambitie om zo veel mogelijk gebruik te maken van energie die op locatie is opgewekt. Hiermee werkt a.s.r. real estate aan duurzame en toekomstbestendige portefeuilles. De bedrijven zijn voornemens op korte termijn nog meer overeenkomsten te sluiten.

Tekenmoment A.S.R. Real Estate Albert Heijn Provada

Tekenmoment op Provada

Lokaal opgewekte energie
a.s.r. real estate wordt eigenaar van de zonnepanelen, die worden aangesloten op de slimme meter van de Albert Heijn. De panelen gaan 43.500 kWh opwekken. De opgewekte energie wordt met een huurprijs afgenomen door Albert Heijn