05 juli 2018 | 1 min.

ASR Dutch Prime Retail Fund haalt meer dan € 275 miljoen op

Pensioenfonds Vervoer, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel en Pensioenfonds APF zijn per 1 juli toegetreden als participanten in het ASR Dutch Prime Retail Fund. In totaal investeren zij meer dan € 275 miljoen in het winkelfonds van a.s.r. real estate.

Het winkelfonds van a.s.r. real estate heeft een waarde van ongeveer € 1,5 miljard. De portefeuille bestaat uit winkels op A1-locaties, (wijk)winkelcentra en supermarkten, met een totaal aan verhuurbare vloeroppervlakte van meer dan 360.000m2. Meer dan 75% van de portefeuille is gelegen in de Randstad en 95% van de highstreet-portefeuille is gelegen in de top 20 winkelsteden van Nederland. De investeerdersbasis is een mix van nationale en internationale beleggers.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: ‘Na diverse plaatsingen van binnen- en buitenlandse beleggers verwelkomen wij opnieuw een aantal vooraanstaande Nederlandse pensioenfondsen in het fonds. Het ASR Dutch Prime Retail Fund is het meest core winkelfonds van Nederland, met een laag leverage-percentage en winkelvastgoed in de beste Nederlandse winkelsteden.’

a.s.r. real estate heeft de fundraising zelfstandig uitgevoerd. Corestone Investment Managers AG adviseerde Pensioenfonds Vervoer. Finance Ideas trad op als adviseur voor Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel en Sweco Capital Consultants was adviseur voor Pensioenfonds APF.