23 maart 2022 | 2 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund wint GRESB-BREEAM Award 2022 Responsible Investment

Tijdens de BREEAM Summit, die gisteren plaatsvond, nam Rick Sturkenboom, asset manager voor de kantorenportefeuille van a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Mobility Office Fund de GRESB-BREEAM Award 2022 Responsible Investment Award in ontvangst. Het kantorenfonds dat investeert in duurzame kantoren vlak bij de grotere intercitystations in Nederland, behoort volgens de GRESB-benchmark tot de best presterende fondsen wereldwijd op het gebied van duurzaamheid en ontving vorig jaar voor de gehele portfolio BREEAM-certificaten.

GRESB-BREEAM-Award 2022

De BREEAM-Awards worden toegekend aan projecten die, naar de mening van de jury, de beste balans bieden tussen hoge prestaties, reproduceerbaarheid, innovatie en de mate waarin het verduurzamingsproject verder is gegaan dan wat normaal gesproken zou worden verwacht voor een soortgelijk project.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund investeert continu in de duurzaamheid van kantoren waardoor alle kantoren een groen label (C of beter) bezitten en alle BREEAM-gecertificeerd zijn. In 2021 ontving het voor het 2e jaar op rij een 5- Star GRESB rating. Het ASR Dutch Mobility Office Fund behoort daarmee tot de best presterende fondsen wereldwijd op het gebied van duurzaamheid.

BREEAM Awards 2022

Winnaars BREEAM awards

Pieter Vandeginste, fund director van het ASR Dutch Mobility Office Fund: “Ik zie het winnen van deze Award als een beloning voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid. We werken continu aan het verduurzamen van onze portefeuille met als doel om in 2045 te voldoen aan het Paris Proof Commitment.”

Meer over de BREEAM awards is te vinden op de website van BREEAM. De andere winnaars zijn hier te vinden.