22 januari 2019 | 2 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund sluit Green Loan af bij ABN AMRO

Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft een Green Loan afgesloten bij ABN AMRO. Het is de eerste keer dat het fonds een financiering heeft afgesloten waarvan de rente is gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties. Het fonds heeft een low-leverage strategie en gebruikt deze doorlopende faciliteit voor tijdelijke financiering van de groei.

In de overeenkomst is een aantal doelstellingen opgenomen, Groene KPI’s, die direct gekoppeld zijn aan de voorwaarden van de lening. Afhankelijk van het al dan niet behalen van deze KPI’s zal het rentepercentage een aantal basispunten lager of hoger zijn dan het reguliere percentage. Na 12 maanden wordt beoordeeld of de verbetering van de GRESB-score, BREEAM-certificering en energielabels volgens de doelstellingen zijn uitgevoerd.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft zich bij oprichting ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen opgelegd. Wij zijn blij met ABN AMRO als partner die een zichtbare rol inneemt in de verduurzamingsopgave van de gebouwde omgeving. Door dergelijke samenwerkingsconstructies kunnen aanzienlijke stappen gezet worden richting een klimaatneutrale vastgoedvoorraad.’

Door duurzaamheidsprestaties van een vastgoedfonds te koppelen aan de voorwaarden van een lening draagt ABN AMRO bij aan de verduurzaming van de vastgoedvoorraad.

Axel Sibmacher van Nooten, relatiebeheerder ABN AMRO: ‘Voor ABN AMRO is het ondersteunen van klanten bij de verduurzaming van hun bedrijfsvoering en activa een strategische doelstelling. We zijn dan ook verheugd dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het ASR Dutch Mobility Office Fund.’