07 juli 2017 | 1 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund plaatst € 150 miljoen in eerste zes maanden

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer heeft een tweede closing afgerond voor het in december gelanceerde ASR Dutch Mobility Office Fund (ASR DMOF). Sumitomo Mitsui Banking Corporation, een van de grootste banken van Japan, en een andere Aziatische institutionele belegger hebben in het Nederlandse kantorenfonds van a.s.r. geïnvesteerd. Hiermee komt het totale extern geplaatste kapitaal in de eerste zes maanden op € 150 miljoen.

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel sloot zich als eerste externe belegger aan bij het ASR DMOF in mei 2017. Het ASR DMOF werd in december 2016 opgericht na de overname van de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties en is het derde sectorfonds dat door a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer is opgericht.

Pieter Vandeginste, fund director bij het ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘We zijn erg blij dat we deze twee Aziatische institutionele beleggers mogen verwelkomen bij ons kantorenfonds. Samen met de eerdere toetreding van het Nederlandse Pensioenfonds Detailhandel bevestigt deze closing dat onze strategie om ons te richten op kwalitatief hoogwaardig Nederlands kantorenvastgoed in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten, aantrekkelijk is voor zowel nationale als internationale investeerders. Wij willen zo een brede basis van internationale investeerders creëren voor ons fonds.’