27 juli 2022 | 3 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund koopt Rabobank-kantoor bij Eindhoven Centraal Station

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Mobility Office Fund het Rabobank-kantoor op de Fellenoord 17 in Eindhoven gekocht voor circa € 115 miljoen. Het moderne duurzame kantoor met een BREEAM Excellent certificaat en A+++ energielabel is gelegen direct tegenover Eindhoven Centraal Station.

Het gebouw is ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau UNstudio en ontwikkeld door EDGE voor Rabobank. Het in 2017 opgeleverde kantoor heeft een vloeroppervlakte van 25.645 m2, 546 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Op de begane grond zijn diverse voorzieningen en een prachtig atrium. Rondom dit atrium liggen de acht verdiepingen van gemiddeld 2800 m2 v.v.o. en een royale plafondhoogte van drie meter. De klimaatplafonds zijn per zone te reguleren en zorgen voor een prettig werkklimaat.

Het duurzame karakter van het gebouw komt tot uitdrukking in het BREEAM Excellent certificaat en het A+++ energielabel. Het gebouw is onder andere voorzien van WKO-systeem en zonnepanelen. Als gevolg van deze voorzieningen heeft het gebouw een relatief lage energieconsumptie.

Het kantoor is volledig en langjarig verhuurd aan de Rabobank maar door de opzet met meerdere entrees en kernen ook zeer geschikt om in de toekomst meerdere huurders te huisvesten.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: “Voor de groei van het ASR Dutch Mobility Office Fund richten wij ons op kantoren die zijn gelegen op mobiliteitslocaties in de vijf belangrijkste steden van Nederland. De ambities van de internationale knoop XL voor het stationsgebied van Eindhoven passen uitstekend binnen deze focus.”

Onderdeel van Eindhoven internationale knoop XL
Het kantoor is gelegen aan de noordkant van Eindhoven Centraal Station en is onderdeel van het stationsgebied dat de komende jaren getransformeerd wordt onder de noemer Internationale Knoop XL. Het stationsgebied van Eindhoven moet het visitekaartje worden van de Brainport-regio. Mede door de sterke ontwikkelingen van de Brainport-regio de laatste jaren, spreken we niet langer van G4 maar van G5 en ook de prognoses zijn zeer positief. Het aantal mensen dat in dit gebied woont zal de komende jaren groeien naar 15.000. Het zal een plek worden voor wonen, werken, ontmoeten en verblijven. Waar je prettig aankomt met de trein en makkelijk doorreist naar huis, werk, vliegveld of internationale bestemming. Een knooppunt met goede trein- en busverbindingen dus.

Verkoper werd commercieel bijgestaan door NL Real Estate | Knight Frank en juridisch door Van Doorne.

Over ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in de vijf grootste kantorenmarkten (G5) van Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen.