18 juli 2018 | 3 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund koopt kantoor Wonderwoods in Utrecht

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Mobility Office Fund het nog te bouwen kantoor Wonderwoods aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht gekocht van G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten. Het gaat om kantoren, een museum genaamd Playlab, voorzieningen in de plint en de onderliggende parkeergarage.

Wonderwoods Kantoor Utrecht ASR Dutch Mobility Office Fund

De twee groene torens van Wonderwoods. artist's impression

Wonderwoods bestaat uit 2 torens van respectievelijk 70 en 100 meter hoog. De kantoren in het project Wonderwoods zijn ontworpen door MVSA Architects en liggen in het Beurskwartier, het nieuwe Central Business District van Utrecht, op loopafstand van het Centraal Station en naast de Jaarbeurs Utrecht. Het totale project bestaat uit woningen, kantoren, gezonde horeca, gym, voorzieningen in de plint en een ondergrondse parkeergarage. Het ASR Dutch Mobility Office Fund koopt de kantoorruimte van circa 14.000 m2, het Playlab van circa 2.400 m2 en de onderliggende voorzieningen gelegen in de toren van MVSA Architects. Daarnaast verwerft het fonds de gehele onderliggende parkeergarage met 160 parkeerplaatsen.

Playlab

Playlab is een proeftuin waar jong en oud een kijkje in de toekomst krijgen. In dit cutting egde “Science Art” museum maken interactieve exposities en installaties de impact van nieuwe uitvindingen voelbaar. Playlab wordt ontwikkeld met vooraanstaande partijen uit binnen- en buitenland. Het wordt een lab voor interdisciplinaire samenwerking, waar wetenschappers en kunstenaars samen experimenteren met nieuwe technologieën en toepassingen.

Duurzaamheid en circulariteit

Bij de ontwikkeling en bouw van project Wonderwoods is een specialistisch team betrokken dat ervoor zorgt dat de laatste innovatieve technieken op het gebied van energie, water, gezondheid en circulariteit in het ontwerp worden toegepast. Wonderwoods wordt voorzien van veel levend groen en zal worden opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat onder meer door het toepassen van stadsverwarming in combinatie met een eigen WKO systeem.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘Wonderwoods past perfect in de strategie van het ASR Dutch Mobility Office Fund, die zich richt op kantoren in de buurt van mobiliteitsknooppunten. Met name de combinatie van kantoorruimte met de creativiteit van het Playlab is daarbij uniek. In de stedelijke omgeving van de toekomst zie je steeds meer vermenging van functies. Wonderwoods is daarmee dan ook het concept van de toekomst.’

Het ASR Dutch Mobility Office Fund is commercieel bijgestaan door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en juridisch geadviseerd door Houthoff. G&S Vastgoed is gedurende het traject geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en juridisch bijgestaan door NautaDutilh. De bouw start naar verwachting eind dit jaar en de oplevering is medio 2022 gepland.