16 maart 2022 | 4 min.
Het ASR Dutch Mobility Office Fund en Re:Invent ontwikkelden samen een nieuw integraal concept voor de exploitatie van kantoren. Het is een innovatieve manier van property management en speelt in op de wensen van huurders ten aanzien van service en diensten. Sinds de coronapandemie is het gebruik van kantoren veranderd. De inrichting van het kantoor en de faciliteiten sluiten hierop aan. Naast de langjarige huur van kantoorruimte zijn er flexibele werkplekken en vergaderruimten beschikbaar voor huurders én externe klanten.
Kantoor Daalsesingel 51 in Utrecht is de eerste locatie waar dit concept is toegepast. Het design en de functionele inrichting van het kantoorgebouw sluiten aan op de veranderde wensen van huurders sinds de coronapandemie. Het kantoor biedt een aantrekkelijke werkomgeving en faciliteert op de begane grond alle mogelijke manieren van ontmoeten en samenwerken. Te reserveren door de huurders maar ook beschikbaar voor externe klanten.
De creatieve aankleding en inrichting van de entree met koffiebar creëert de perfecte omgeving om talent aan te trekken en zakenrelaties te ontvangen. De openbare toegankelijkheid zorgt voor continue bedrijvigheid en beleving. Er is dagelijks een community manager aanwezig als aanspreekpunt voor huurders en bezoekers. Maar ook real time inzicht in de servicekosten voor huurders maakt onderdeel uit van het nieuwe concept.
Naast de unieke invulling van het concept is ook de samenwerking tussen ASR Dutch Mobility Office Fund en Re:Invent vernieuwend. Re:Invent zorgt als regisseur van de exploitatie voor een brede invulling door de juiste concepten en diensten voor het gebouw te selecteren en activeren. Het kantorenfonds investeert in de betere ‘totaalervaring’ aan alle huurders om zo ook op lange termijn een hoge bezettingsgraad te bewerkstelligen.
Rick Sturkenboom, asset manager ASR Dutch Mobility Office Fund: “Uit huurdertevredenheidsonderzoek blijkt dat onze huurders behoefte hebben aan een integrale aanpak van property management, faciliteiten, duurzaamheid en flex-offices. De samenwerking met Re:Invent stelt ons in staat om hier invulling aan te geven en de ‘next step’ te zetten naar zoals wij het noemen ‘property management 3.0’.”
Martijn Roordink, eigenaar Re:Invent:“In het nieuwe concept zijn gebouweigenaren veel meer in control en staan diensten en services centraal. Re:Invent wil het leveren van de allerbeste ervaring voor gebruikers, gemakkelijker maken voor de moderne vastgoedeigenaar door de traditionele relatie tussen verhuurder en gebruiker om te vormen tot een hybride van dienstverlener en gastvrijheidsexpert.”
Een nieuw duurzaam concept in een duurzaam gebouw
Welzijn en duurzaamheid staan centraal in het nieuw ontwikkelde concept. Een ruimte in balans met gezondheid en welzijn van mensen door de toepassing van natuurlijke materialen, licht en natuurlijke elementen. Het duurzame kantoorgebouw Daalsesingel 51, dat recent een BREEAM-NL “Excellent” certificaat ontving, heeft zonnepanelen, een groen dak en een gevel van 100% recyclebaar materiaal. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval, de klimaatplafonds voor een optimaal binnenklimaat en de toevoeging van veel planten maken de omgeving een fijne plek.
Duurzaamheid stond ook centraal bij de manier waarop het interieur is ontworpen en ingedeeld. Het design van DDock is tijdloos, daardoor worden er minder snel objecten vervangen en verlengen we de levensduur van het interieur. In samenwerking met Furnify zijn de ruimten gemeubileerd, 90% van het meubilair is second life en krijgt een volledig nieuw bestaan.
Informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.daalsesingel51.nl
Over Re:Invent
Re:Invent ziet een toenemende vraag naar integraal en full-service management van gebouwen. Het hybride werk in de nasleep van covid-19 krijgt steeds meer vorm en huurders en gebruikers verlangen een betere kwaliteit en flexibiliteit voor de momenten dat men op kantoor is. Wij zijn de regisseur die het mogelijk maakt om de best mogelijke gebruikservaring te bieden tegen het beste rendement, geheel aangesloten bij de wensen en doelstellingen die de eigenaar voor ogen heeft voor het gebouw en zijn gebruikers.
Over ASR Dutch Mobility Office Fund
Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de directe omgeving van mobiliteitsknooppunten in de vijf grootste kantorenmarkten (G5) van Nederland, zoals bijvoorbeeld grote trein- en metrostations en Schiphol. Deze locaties combineren een uitstekende toegankelijkheid met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten hebben een goede mix van openbaarvervoersfuncties en lokale functies en een grote variatie aan voorzieningen.