04 juni 2019 | 2 min.

ASR Dutch Mobility Office Fund en NSI N.V. tekenen intentieovereenkomst met gemeente Amsterdam voor ontwikkeling Stationskwartier in Zuidoost

ASR Dutch Mobility Office Fund, NSI N.V. en de gemeente Amsterdam hebben een intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van twee bestaande kavels in het westelijke deel van ArenAPoort. Betrokken partijen willen de huidige kantoren en parkeerplaatsen transformeren naar een hoogstedelijke mix van kantoren, woningen en bijpassende voorzieningen. Als ontwikkelaars zijn SENS real estate en Delta Development Group betrokken.

Het Stationskwartier is een belangrijke schakel in de ontwikkeling van ArenAPoort naar een hoogstedelijk centrum waar entertainment, wonen, werken en winkelen samen komen. Partijen spreken met de ondertekening de intentie uit om het komende anderhalf jaar te werken aan een gezamenlijk stedenbouwkundig plan zodat de eerste deelplannen starten na het EK 2020.

Gezamenlijke ambitie

Betrokken partijen willen circa 150.000 m2 vloeroppervlakte aan het gebied toevoegen. Dit gebied bestaat uit kantoren, voorzieningen en enkele honderden woningen, waarvan een groot deel in het sociale en middensegment. Het project ligt direct naast het station Bijlmer ArenA en biedt daarmee een uitgelezen kans voor de nieuwste mobiliteitsconcepten. Samen met de gemeente werken partijen aan een stedenbouwkundig plan waarin thema’s zoals bereikbaarheid, hoogbouw, duurzaamheid, water en groen leidend zijn.

Stationskwartier onderdeel van een nieuw hoogstedelijk centrum

Het Stationskwartier bevindt zich in het westelijke deel van de ArenAPoort, direct naast station Bijlmer ArenA en vlakbij evenementenlocaties zoals Afas Live, Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA. Het gebied is onderdeel van de Zuidflank van Amsterdam waar grootschalige ontwikkelingen, verdergaande verstedelijking en verbetering van de grootschalige infrastructuur op de agenda staan.

Ontwikkelaars van het Stationskwartier

ASR Dutch Mobility Office Custodian B.V. (ASR), eigenaar van Europlaza, heeft voor de ontwikkeling SENS real estate ingeschakeld. Voor de andere kavel werkt NSI, eigenaar van het kantorencomplex Centerpoint, samen met Delta Development Group als ontwikkelaar.