28 januari 2021 | 1 min.

ASR Dutch Core Residential Fund ontvangt BREEAM-NL In-Use Woningen certificaten

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft BREEAM-NL In-Use Woningen certificaten ontvangen voor twee woningcomplexen. Het woningfonds van a.s.r. real estate is hiermee het eerste Nederlandse woningfonds dat woningen certificeert met de door Dutch Green Building Council ontwikkelde nieuwe beoordelingsrichtlijn.

Het ASR Dutch Core Residential Fund ontving BREEAM-NL In-Use certificaten voor het appartementencomplex aan de Lamerislaan in Utrecht en 22 eengezinswoningen in Zeewolde. Hierbij zijn de scores good tot excellent behaald. Dit jaar wil het woningfonds haar volledige portefeuille BREEAM-NL In-Use certificeren.

Het ASR Dutch Core Residential Fund werkt actief aan de verduurzaming van haar woningen. BREAAM-NL In-Use wordt hierbij ingezet als instrument om duurzaam te beleggen, op MVO factoren te sturen en de portefeuille toekomstbestendig te maken.

BREEAM-NL In-Use Woningen

Het nieuwe duurzaamheidslabel is de lokale variant van het internationale BREEAM Residential. In Nederland is Dutch Green Building Council ontwikkelaar en beheerder van BREEAM-NL. Voor het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen is BREEAM-NL In-Use al jaren het managementinstrument om concreet en meetbaar met integrale verduurzaming aan de slag te gaan.

Zeewolde Braamberg Woningen ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Zeewolde met BREEAM certificaat

De certificaten zijn in ontvangst genomen van assessor Jan Roersen van adviesbureau W4Y.