12 juni 2024 | 3 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 45 middenhuurwoningen van Van Wijnen Projectontwikkeling in Capelle aan den IJssel

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund 45 woningen gekocht in Capelle aan den IJssel. Het gaat om het woongebouw Het Diepe dat bestaat uit 45 middenhuurwoningen. Het Diepe maakt onderdeel uit van de woningontwikkeling Blinq dat door Van Wijnen is ontwikkeld en wordt gerealiseerd. De bouw is vorig jaar augustus gestart en wordt naar verwachting opgeleverd in september 2025. De woningen worden opgeleverd met A+++ label en voldoen hiermee aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden.

DSC 4255

Ondertekening op Provada

Het Diepe bestaat overwegend uit ruime driekamerappartementen en enkele tweekamerappartementen. Alle woningen worden verhuurd in het middenhuursegment om de woningen toegankelijk te maken voor diverse doelgroepen. 55+’ers krijgen voorrang bij de verhuur om doorstroom in de markt te creëren.

De woningen liggen centraal naast Rotterdam in een door groen omgeven gebied. Het project wordt gerealiseerd op de plek waar voorheen zwembad ‘De Blinkert’ lag in de wijk Middelwatering. Deze wijk vormt het centrum van Capelle aan den IJssel met onder andere het gemeentehuis en winkelcentrum ‘De Koperwiek’. Daarnaast zijn er uitvalswegen (N219 en A16) in de buurt en ligt Metrostation Slotlaan op 3 minuten fietsafstand, met een directe verbinding naar het centrum van Rotterdam.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “De 45 woningen zijn een waardevolle toevoeging aan de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund gezien de grote vraag naar betaalbare huurwoningen. Door de locatie van de woningen in de buurt van Rotterdam in een groene wijk die volop in ontwikkeling is, kunnen we huurders een fijn thuis bieden.”

Het Diepe

Het Diepe

Woningontwikkeling Blinq

Het totale project Blinq bestaat uit 180 appartementen met koop-, vrije sector (midden)huur-, en sociale huurappartementen. Het project is verdeeld over de complexen ‘De Hoge’ met 65 koop-/ vrije sector huurappartementen, ‘De Lage’ met 25 vrije sector huurappartementen, ‘Het Startblok’ met 45 sociale huurappartementen en ‘Het Diepe’ met 45 middenhuurwoningen conform beleid gemeente Capelle aan den IJssel. Tevens beschikt het plan over een overdekte stallingsgarage voorzien van een daktuin en zal er een ontmoetingsruimte worden gerealiseerd om ontmoeting, verbinding en bewegen (de drie kernwaarden van Blinq) te stimuleren.

Arjan van Meijeren, directeur Projectontwikkeling van Van Wijnen West: ‘’We zijn trots dat we, na eerdere succesvolle samenwerkingen met a.s.r. real estate, ook bij dit prestigieuze project de samenwerking kunnen voortzetten. We hebben de ambitie om betaalbare, klimaat adaptieve en natuur inclusieve buurten te realiseren waarbij de geschiedenis van de plek wordt herleefd. Blinq is hier een perfect voorbeeld van.’’

Geïnteresseerden blijven via www.hureninblinq.nl op de hoogte van het laatste nieuws en verhuur.