10 februari 2022 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund certificeert als eerste Nederlandse woningfonds portefeuille 100% BREEAM-NL In-Use Woningen

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft haar volledige woningportefeuille BREEAM-NL In-Use Woningen gecertificeerd. In totaal gaat het om bijna 5.000 woningen. Hiermee is het ASR Dutch Core Residential Fund het eerste Nederlandse woningfonds dat haar portefeuille 100% gecertificeerd heeft met het BREEAM keurmerk voor woningen.

In 2017 ontving het woningfonds van a.s.r. real estate haar eerste Woonmerk certificaat. Het Woonmerk certificaat is ontwikkeld door DGBC in samenwerking met verschillende marktpartijen, waaronder a.s.r. real estate. In 2020 is het Woonmerk opgenomen in de BREEAM-NL In Use certificering. Eind 2021 is de hele woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund gecertificeerd.

Bewezen duurzaam

“Hier zet a.s.r. real estate weer een prachtige stap naar een bewezen duurzame gebouwde omgeving” beoordeelt Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council. “Alle vastgoedeigenaren zouden zo slim moeten bouwen aan de toekomst. a.s.r. real estate inspireert en kijkt terecht verder dan de traditionele business case.”

Voor het ASR Dutch Core Residential Fund is bouwen aan een duurzame portefeuille een van de belangrijkste strategische doelstellingen. Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund zegt hierover: “Dankzij de BREEAM-NL In-Use Woningen certificering hebben we beter inzicht in de duurzaamheidsprestaties van onze woningen. Daarnaast zijn we nu nog beter in staat om onze woningen verder te verbeteren op het gebied van duurzaamheid en kunnen we de gebruikerservaring van onze huurders met betrekking tot comfort, gezondheid, toegankelijkheid en duurzaamheid optimaliseren.”

Woningen Zoetermeer ASR DCRF, Futura, Fotografie Corne Bastiaansen

Woningcomplex Futura in Zoetermeer

BREEAM-NL In-Use Woningen

Het duurzaamheidslabel is de lokale versie van het BREEAM-International In-Use Residential. In Nederland is Dutch Green Building Council ontwikkelaar en beheerder van BREEAM-NL. Voor het verduurzamen van bestaande utiliteitsgebouwen is BREEAM-NL In-Use al jaren het managementinstrument om concreet en meetbaar met integrale verduurzaming aan de slag te gaan.

De assessor was Jan Roersen van adviesbureau W4Y.