17 september 2018 | 2 min.

a.s.r. cornerstonebelegger in BlackRock Eurozone Core Property Fund

a.s.r. is cornerstonebelegger in het pan-Europese niet-beursgenoteerde vastgoedfonds BlackRock Eurozone Core Property Fund (‘Euro Core’). a.s.r. investeert voor € 100 miljoen in het Europese vastgoedfonds van ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Naast a.s.r. zijn vijf andere institutionele beleggers toegetreden tot het fonds. In totaal is door de investeerders in het tweede kwartaal van 2018 ruim € 280 miljoen in het fonds belegd.

Euro Core belegt hoofdzakelijk in kantoren, winkels en logistiek in de eurozone. Net als alle vastgoedfondsen van BlackRock Real Estate heeft het fonds de ambitie om de hoogst mogelijke score (Green Star) van de duurzaamheidsbenchmark GRESB (of vergelijkbaar) te behalen.

a.s.r. heeft in de afgelopen 125 jaar een omvangrijke Nederlandse niet-beursgenoteerde vastgoedportefeuille opgebouwd. Om meer diversificatie binnen de vastgoedportefeuille te creëren, voegt a.s.r. nu Europees niet-beursgenoteerd vastgoed toe aan de portefeuille. Deze portefeuille wordt beheerd door het team Investment Partners van a.s.r. real estate.

Dick Gort, ceo a.s.r. real estate: ‘Voor a.s.r. biedt dit fonds een aantrekkelijke mogelijkheid om ook in internationaal vastgoed te beleggen en onze portefeuille verder te diversifiëren. Met deze investering wordt de eerste stap gezet. BlackRock is een gerenommeerde vermogensbeheerder en een wereldwijde vastgoedspeler met langlopende fondsen en aansprekende resultaten. De visies van BlackRock en a.s.r. op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen passen bovendien goed bij elkaar.’